Veel bedrijven onderkennen de voordelen van een multicloud-strategie. Het draagt bij aan kostenreductie, een breder pakket aan diensten is beschikbaar, het voorkomt vendor lock-in, er is technologisch voordeel te behalen om zich nadrukkelijker te onderscheiden van de concurrentie en het kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening verhogen. Dit wordt ook bevestigd in een onderzoek in opdracht van Interxion, uitgevoerd voor onder andere de Nederlandse markt. Datzelfde rapport laat desondanks zien dat toch maar 12 procent van de bedrijven een multicloud-strategie heeft. Bijna 30 procent heeft zelfs op de korte termijn geen intentie om een dergelijke strategie te ontwikkelen. Het blijkt dat deze bedrijven die weliswaar wensen, maar dat ze worstelen met een gestructureerde aanpak. Hierbij kan kennispartner Dovilo u bij uitstek van dienst zijn.

Wij zorgen voor de expertise

Het ontwikkelen van een multicloud-strategie en het vervolgens implementeren ervan is geen sinecure. Volgens bovengenoemd rapport ervaart ruim 35 procent van de bedrijven dit als een sterke uitdaging. Het vereist immers een aanzienlijke hoeveelheid specialistische kennis en het ontbreken hiervan vormt dan ook voor veel bedrijven een struikelblok. Door Dovilo als partner hierin te betrekken hoeft u zich over de benodigde kennis en kunde geen zorgen meer te maken.

De specialisten van Dovilo hebben namelijk de technische expertise in huis om gezamenlijk een gestructureerd traject naar de multicloud aan te gaan. Wij weten hoe koppelingen tussen diensten efficiënt tot stand moeten worden gebracht om zodoende te zorgen voor een optimale integratie van de verschillende cloud-omgevingen. Zo wordt voorkomen dat uw infrastructuur verbrokkelt of ondermaats presteert door onvoldoende samenhang. Daarnaast hebben wij door onze jarenlange ervaring op cloud-gebied een uitstekend inzicht in de markt. Daardoor weten wij welke professionele partijen het meest geschikt zijn om mee samen te werken voor de beste oplossing van uw multicloud-vraagstuk.

Consultancy voor de aanpak

Het ontbreken van de benodigde technologische kennis draagt ook bij aan de moeite die bedrijven hebben om een begin te maken met een gestructureerde aanpak in lijn met de algehele bedrijfsstrategie. Als gevolg daarvan ontstaat aarzeling of zelfs uitstel naar de lange termijn. Door onze expertise weten we hoe we een duidelijk en strak plan moeten maken voor een succesvol migratietraject naar een multicloud-omgeving.

Daartoe analyseert Dovilo allereerst de systemen en bedrijfsprocessen. Samen inventariseren we de doelstellingen en op basis daarvan stellen we vervolgens een lijst van eisen op. Vanzelfsprekend betrekken we daarbij ook factoren als compliance en risicomanagement. Zodoende kunnen we het juiste advies geven voor de te volgen multicloud-strategie die optimaal is afgestemd op zowel de huidige als toekomstige behoefte binnen uw organisatie. Op deze manier voorkomt u dat de multicloud-omgeving leidt tot een moeilijk beheersbare IT-infrastructuur of dat werknemers zelf willekeurig diensten gaan afnemen die niet conform het beleid zijn of onvoldoende bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Ontzorging bij de implementatie

Het zelf inrichten en beheren van de optimale infrastructuur voor een multicloud-omgeving vergt behalve de vereiste kennis ook een aanzienlijke hoeveelheid manuren. Niet alle bedrijven kunnen of willen die tijd vrijmaken ten koste van resources voor de core business. Door dit bij Dovilo te beleggen hoeft u daarvoor geen inspanningen te plegen en kunt u zich volledig richten op de kernactiviteiten van het bedrijf.

Dovilo zorgt ondertussen voor de implementatie. Onder andere leveren we daarvoor de benodigde infrastructurele componenten. Omdat wij vendor-neutraal werken, kunnen wij daarbij die partijen in de markt benaderen, die het beste aansluiten bij de gekozen oplossing. Dit helpt tevens om kosten te reduceren. Waar nodig gaan we partnerships aan om op die manier zo efficiënt mogelijk te werken. Zo hebben we in samenwerking met ASAPCloud meerdere projecten succesvol uitgerold. We voorzien de verschillende cloudomgevingen van betrouwbare en veilige connectiviteit voor een optimale integratie tussen private en public clouds. Indien gewenst voeren we vervolgens het volledige beheer over uw multicloud-omgeving uit. Zo geniet u maximaal van een multicloud-omgeving, maar dan zonder de zorg ervan.

Meer weten?

Een multicloud-strategie biedt veel kansen. Wilt uw weten welke strategie het beste bij u past en bent u op zoek naar een betrouwbare kennispartner voor de uitvoering ervan? Neem dan snel contact met ons op. De specialisten van Dovilo staan u graag te woord!