Cloudinfrastructuur

Uw ICT-infrastructuur bepaalt uw flexibiliteit en groeimogelijkheden. Een goed platform geeft u innovatiekracht, maakt het werk voor werknemers eenvoudig en verbetert het aanbod aan uw klanten. Voor veel organisaties is dat de reden om over te stappen naar de cloud.

Helaas bestaat er geen ideale ‘one size fits all’ architectuur.

De cloud is echter niet voor alle gevallen de ideale oplossing. Soms kan het nodig zijn een ERP- of productiesysteem on-prem te behouden maar levert het wel voordeel om de virtuele werkplekken in te richten in de public cloud van Azure. Dat biedt gebruikers flexibiliteit qua werkplek en de ICT-afdeling een veilig gevoel qua bedrijfs- en klantgegevens. Zo’n combinatie maakt de infrastructuur wel een stuk ingewikkelder. En dat heeft impact op ICT-beheer, kosten en risicobeheersing. Hoe houdt u overzicht over het geheel? Hoe houdt u alles up to date en veilig? En hoe zorgt u dat medewerkers of klanten niet voor elke omgeving opnieuw moeten aanmelden?

Best fit infrastructuur voor uw organisatie

Dovilo helpt u graag met het ontwerp van een toekomstbestendige infrastructuur die past bij uw organisatie en bedrijfsstrategie. Onze specialisten hebben meer dan 25 jaar ervaring binnen de datacenter branche, van advies en ontwerp tot installatie en beheer. Wij zijn elke dag bezig met de nieuwste ontwikkelingen in ICT-infrastructuur en zien wat werkt in de praktijk. Op basis van uw specifieke wensen bouwen wij de ‘best fit’ infrastructuur voor uw organisatie. Wij zorgen dat data en workloads zich tussen de verschillende platforms bewegen, zonder dat de gebruiker daar iets van merkt.

Hybride of multicloud?

Wij maken een geïntegreerde ICT-omgeving die:

  • soepel werkt voor medewerkers
  • overzichtelijk en eenvoudig te beheren is voor ICT
  • optimaal beveiligd is voor uw organisatie
  • een gegarandeerde performance heeft
  • eenvoudiger meegroeit met uw bedrijfsplannen

Dat kan een omgeving volledig in de public of private cloud zijn, of een combinatie daarvan. Wilt u een deel van uw servers on-prem in verband met bedrijfsrisico’s of performance, dan is dat ook mogelijk. Bedrijfskritische applicaties, bijvoorbeeld een ERP- of productiesysteem, houdt u dan op locatie. De werkplekken kunt u virtueel opzetten, zodat werknemers overal en altijd kunnen werken.

Afhankelijk van uw wensen en eisen bouwen wij de meest optimale omgeving. Hetzij hybride (2 cloudomgevingen) of multicloud (meerdere cloudomgevingen).

Om een dergelijke omgeving snel op te zetten, hebben we Cloud-in-a-Box ontwikkeld. Deze bestaat uit bouwstenen waarmee we in korte tijd een complete, geïntegreerde multicloud omgeving opbouwen. Waar u maar wilt: op een locatie die u kiest, in ons private datacenter of in combinatie met de publieke cloud van Azure.

Ons aanbod per omgeving

Bekijk hier welke diensten we bieden voor:

Public cloud

Inrichten, migreren en beheren van uw Azure omgeving en Microsoft 365 werkplekken.

Private cloud

Uw eigen cloudomgeving. Wij zorgen voor infrastructuur, monitoring, disaster recovery en back-up.

On premise

Inrichten, beheren en migreren van uw infrastructuur op locatie. Beveiliging, datamanagement en  hyperconverged opties.

Wilt u groeien maar houdt u ICT-infrastructuur u tegen? Neem dan contact met ons op. We laten u graag zien wat er mogelijk is en wat een nieuwe ICT-omgeving uw organisatie oplevert.