Private cloud: voordelen van de cloud zonder afhankelijkheid

Wilt u profiteren van alle voordelen van de cloud: eenvoudig opschalen naar behoefte, minder beheerlast, geen grootschalige investeringen in servers maar betalen naar verbruik? Maar stapt u liever niet over naar de publieke cloud? Bijvoorbeeld omdat u niet afhankelijk wilt zijn van de grote cloudproviders of omdat u uw data in Nederland wilt opslaan? Dan is Dovilo’s private cloudomgeving een goede oplossing.

Uw ICT-omgeving op maat in de private cloud

In ons datacenter in Nederland richten we voor u een ICT-omgeving op maat in. Op basis van een analyse van uw huidige netwerk en uw wensen maken we een ontwerp. De private cloud kan op zichzelf een ICT-omgeving zijn maar ook onderdeel zijn van een hybride of multicloud omgeving. Wilt u werken met Microsoft virtuele werkplekken? Geen probleem. Wij zorgen voor één geïntegreerde omgeving, oftewel: ICT die gewoon werkt. Vooraf spreken we een gegarandeerde performance af voor uw nieuwe ICT-omgeving. Daar mag u ons aan houden!

Gegarandeerde performance van uw netwerk

Uw nieuwe ICT-omgeving kunnen we snel realiseren dankzij onze Cloud-in-a-Box oplossing. Deze bestaat uit standaard bouwstenen waarmee we een volledige of hybride cloudomgeving op maat kunnen bouwen. Na inrichting van uw private cloudomgeving kunt u kiezen wat u wilt: zelf migreren en beheren of dit aan ons uitbesteden.

Ons datacenter monitoren wij 365x24x7 voor uw veiligheid. Om uw bedrijfscontinuïteit verder te garanderen, bieden we disaster recovery en back-up services. Lees hieronder meer over onze diensten voor uw private cloudomgeving.

Infrastructure as a Service: bepaal zelf uw resources

Maximale flexibiliteit en opschalen binnen enkele minuten? Met Infrastructure as a Service heeft u voor een vast bedrag per maand uw eigen virtuele datacenter in de Dovilo private cloud.

Heeft u, tijdelijk of vast, behoefte aan meer CPU, geheugen of opslag? Dan voegt u direct zelf resources toe via de gebruiksvriendelijke client portal. U betaalt alleen voor de resources die u verbruikt.

Via uw client portal kunt u zelf virtuele servers samenstellen, installeren, configureren, activeren en beheren. Allerlei dagelijkse beheertaken zoals het starten, stoppen, klonen, vergroten of verkleinen en verwijderen van een server voert u eenvoudig uit. Door slim gebruik te maken van kant-en-klare templates is een server binnen enkele minuten operationeel. Het is zelfs mogelijk om met enkele muisklikken complete applicaties samen te stellen die gebruik maken van meerdere virtuele servers. U kunt ook eigen ISO templates in uw private cloud omgeving plaatsen en gebruiken.

Lees meer over Infrastructure as a Service

Beheeropties: zelf doen of uitbesteden

Voor het beheer van uw private cloudomgeving bieden we verschillende opties. Afhankelijk van uw wensen en de ICT-kennis en -ervaring die u in huis heeft, kunt u kiezen voor derdelijns support of 24×7 proactieve monitoring.

Lees hier meer over onze beheeropties.

Disaster Recovery as a Service: verzekering voor uw bedrijfscontinuïteit

We denken altijd dat het ons niet overkomt, tot het wel gebeurt. Zelfs de best beveiligde organisaties zijn wel eens slachtoffer. Een hacker die losgeld eist, een stroomstoring die de boel platlegt of een medewerker die per ongeluk op de verkeerde knop drukt. Als het netwerk stilvalt, wilt u de schade tot een minimum beperken. Dat betekent: zo min mogelijk dataverlies en zo snel mogelijk alle bedrijfskritische processen weer operationeel krijgen. Door disaster recovery van te voren in te regelen, kunt u op zo’n crisismoment het hoofd koel houden, omdat u weet dat het wel weer goedkomt.

Dovilo biedt hiervoor Disaster Recovery as a Service. Voor een vast bedrag per maand, zorgen wij dat u snel weer bij u data kunt en op een uitwijklocatie de bedrijfsprocessen kunt hervatten. We maken deze dienst op maat voor uw organisatie. Zo analyseren we de verschillende bedrijfssystemen om te bepalen welk niveau van recovery nodig is. Hetzelfde geldt voor data. Wat is het maximaal toegestane dataverlies (RPO) en wat is de maximale hersteltijd (RTO)? Binnen data en processen kunnen we prioriteren omdat niet alles even belangrijk is voor uw bedrijfscontinuïteit. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

De Disaster Recovery as a Service heeft een vaste all-in prijs. Voor die prijs heeft u zich verzekerd van bedrijfscontinuïteit.

Lees meer over Disaster Recovery as a Service

Back-up as a Service: gegarandeerd altijd een kopie

Data is essentieel voor veel organisaties. Gooit iemand het verkeerde bestand weg, wordt u gehackt of gaat er iets mis tijdens migratie, dan kan dat achteraf veel tijd en geld kosten om te repareren. Daarom maken de meeste bedrijven back-ups. Maar hoe zeker bent u dat u back-ups van de juiste data maakt? En of de frequentie voldoende is? Stel u wordt op dit moment gehackt, hoeveel data is er dan verloren gegaan sinds de laatste back-up? En weet u zeker dat hackers uw data niet hebben aangepast? Criminelen worden steeds slimmer en bevinden zich soms al langer in uw netwerk dan u denkt.

Een goede back-up procedure is daarom essentieel. Aan de andere kant is opslagruimte duur, dus wilt u geen onnodige data opslaan. Met Back-up as a Service regelen wij voor een vast bedrag per maand uw back-up. Wij waken 24×7 over uw data. Met slimme compressie en deduplicatie technieken zorgen we voor optimaal bandbreedte en opslaggebruik. Wilt u zeker weten dat niemand uw data wijzigt? Dan is immutable data-opslag ook een optie.

Voor grote datavolumes  maken we gebruik van hyperconverged infrastructure (HCI), een goede combinatie van back-up, disaster recovery en data archiveringssystemen. Hiermee kunt u eenvoudig grote datavolumes beheren, productie-workloads herstellen en historische data archiveren.

Lees meer over Back-up as a Service

Bent u toe aan een nieuwe ICT-infrastructuur en wilt u gebruikmaken van de flexibiliteit van de cloud, maar niet overstappen naar de publieke cloud? Of niet alles in de publieke cloud opslaan? Dan is de private cloudomgeving van Dovilo de beste oplossing. In ons datacenter in Nederland bouwen wij een toekomstbestendige infrastructuur voor uw organisatie, die u zelf kunt onderhouden of waarvan u het onderhoud aan ons uitbesteedt. Neem contact met ons op als u meer wilt weten.