Back-up: uw data beschikbaar op elk moment

Voor veel organisaties is data een belangrijk onderdeel van het bedrijfskapitaal. Dat zal voor uw organisatie niet anders zijn. Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat het voor uw bedrijf betekent als data verloren gaat?

De zekerheid van een back-up

Het maken van een back-up biedt zekerheid. Een fout is immers zo gemaakt en ook het aantal ransomware aanvallen neemt toe. Daarom is het goed om uw back-upprocessen geregeld te evalueren. Maakt u nog steeds van de juiste data een back-up? Hoe vaak? Hoe snel kunt u data terugzetten? En gebruikt u de opslagcapaciteit en bandbreedte optimaal? Met slimme deduplicatie en compressietechnieken kunt u de kosten voor uw back-up namelijk verlagen terwijl u zekerheid behoudt.

Dovilo helpt u graag bij het inrichten van uw back-up processen en uitwijk. Deze maken we specifiek voor uw organisatie op maat.

Back-upproces op maat voor uw organisatie

Om uw bedrijfsprocessen en inkomsten veilig te stellen, maken we eerst een analyse waaraan het back-up proces voor uw organisatie moet voldoen. Hierbij stellen we onder andere vragen als:

 • Wat is de impact van uitval van de verschillende applicaties door verlies aan data, voor het functioneren van de organisatie?
 • Wat is de impact als de data – geheel of gedeeltelijk – verloren gaat (per datasoort)?
 • Hoelang moet data worden bewaard?
 • Wat is beter voor de back-up: een scheiding tussen fysiek en virtueel, of één centrale oplossing?
 • Aan welke wetgeving moet uw organisatie voldoen en wat betekent dat voor de manier waarop u data moet bewaren en de bewaartermijn?
 • Wat is de maximaal toelaatbare hoeveelheid dataverlies na een incident? Oftewel: hoe vaak wilt u een back-up maken (Recovery Point Objective (RPO))?
 • Binnen hoeveel tijd moet het systeem na een storing weer beschikbaar zijn (Recovery Time Objective (RTO))?
 • Welke data mag absoluut niet overschreven of veranderd worden in de back-up (immutable)?

Maximale garantie voor uw business continuity tegen minimale kosten

Op basis van deze analyse ontwerpen we uw back-up proces. Deze kan onderdeel zijn van uw business continuity plan. Samen ontwikkelen wij een retentie-strategie op basis van het 3-2-1 principe: 3 kopieën, 2 verschillende soorten media of technologie en 1 locatie anders dan de standaardlocatie.

Ook kijken we welke partij de beste netto opslagvolumes met voldoende beschikbaarheid levert. U betaalt immers voor opslagcapaciteit en bandbreedte. Daarom maken we gebruik van slimme compressie en deduplicatie technieken. Dat geeft maximale garantie tegen minimale kosten.

Onze back-up oplossingen

Dovilo biedt verschillende opties voor de uitvoer en opslag van uw back-up: van alleen transport en opslag tot het volledig beheren van uw back-upproces.

 • back-up op het Dovilo cloudplatform (private cloud)

Wij richten uw back-upproces in vanaf het gewenste platform. Uw back-ups worden automatisch via beveiligde verbindingen veilig opgeslagen in onze Tier III datacenters en 24×7 gemonitord. Hiervoor maken we gebruik van anti-ransomware enterprise software en hardware die zich in de praktijk heeft bewezen. Daarmee regelen we in één klap alles voor de veiligheid van uw data.    Ons datacenter bevindt zich in Nederland waarmee u voldoet aan de AVG-regels. Uiteraard kunnen we ook op andere locaties back-up en uitwijklocaties inrichten.

 • Microsoft 365 back-up

Voor Microsoft 365 bieden we een aparte back-up service voor uw virtuele werkplekken. Uw email, Office 365- of SharePoint-bestanden worden veilig opgeslagen voor het geval het Azure platform ooit problemen ondervindt.

 • Hyperconverged infrastructure

Wanneer uw organisatie grote datavolumes beheert, dan kunnen we met behulp van een hyperconverged oplossing uw back-up, disaster recovery en data-archiveringssystemen met elkaar combineren. Hiermee kunt u eenvoudig beheren, productie-workloads herstellen en historische data archiveren.

Lees meer over hyperconverged infrastructure.

 • Back-up as a Service

Met Back-up as a Service besteedt u uw back-up proces volledig aan ons uit. Tegen een vaste prijs per maand maakt u makkelijk, veilig en snel back-ups waar u geen omkijken naar heeft. U hoeft geen hardware of tweede locatie voor de back-ups te beheren. Dat doen wij voor u in onze datacenters. Vanzelfsprekend blijft u baas over uw data. Via een gebruiksvriendelijke portal heeft u altijd toegang tot uw back-ups. Hiermee haalt u zelf altijd makkelijk en snel uw bestanden weer terug. Uiteraard kunnen wij u hier ook bij helpen.

Lees meer over Back-up as a Service.

Evalueer uw back-up processen

Wilt u uw back-up proces (laten) evalueren, zodat u zeker weet dat uw data veilig is? Ook na calamiteiten? Neem dan contact met ons op.

Goede ICT begint met een goede strategie

Ieder bedrijf kan profiteren van een cloud-first beleid. Door on-site ICT en cloud services te combineren kan een ICT-stack gebouwd worden die voldoet aan iedere behoefte en budget. Dit proces bevat helaas veel onzichtbare valkuilen, die verschillen per organisatie. Bovendien heeft de inzet van cloud grote impact op het gehele bedrijf, van businessmodellen tot customer experience. Dit maakt het overstappen naar de cloud erg complex. Een duidelijke visie en strategie is daardoor onmisbaar.

Snel en veilig naar de cloud

 • Jarenlange ervaring
  Onze specialisten hebben in meerdere organisaties succesvol cloud strategieën en technologieën geïmplementeerd.
 • Voorkom blinde vlekken
  Door onze jarenlange ervaring (her)kennen wij de voordelen en risico’s van de verschillende cloud diensten voor organisaties.
 • Snellere time-to-markt
  Het keuzeproces van uw ICT-organisatie wordt vereenvoudigd en de cloud transformatie komt in een stroomversnelling.

Van analyse naar actie

Dovilo begeleidt en ondersteunt organisaties al jarenlang met cloud transformatie. We brengen de doelstellingen en huidige ICT-organisatie in kaart, analyseren alle risico’s en bepalen aan welke vereisten de benodigde cloud diensten moeten voldoen.

Deze bevindingen vertalen we naar een begrijpelijk strategisch plan, geheel toegespitst op het bedrijf en de gebruikers. De aanbevolen strategie wordt uitgebreid met stakeholders besproken, waarbij definitieve keuzes worden gemaakt. Het keuzeproces van uw ICT-organisatie wordt hierdoor vereenvoudigd en de cloud transformatie komt in een stroomversnelling.

Realiseer uw ambitie, cloud first

Wilt u ook maximaal van de cloud profiteren met een betrouwbare cloud-first strategie? Neem vrijblijvend contact op met Dovilo om de mogelijkheden te verkennen.