Uw on-premise ICT-infrastructuur

Soms is een on-premise ICT-infrastructuur de beste oplossing. Vanwege bedrijfsveiligheid, zekerheid of performance. Als infrastructuurspecialist helpt Dovilo met het inrichten, beheren en migreren van uw infrastructuur op locatie. Samen maken we strategische keuzes voor een soepele ICT-organisatie.

Inrichting van een toekomstbestendige infrastructuur

We starten altijd met een analyse waarin we performance en beveiliging van uw huidige netwerk meten. Op basis daarvan maken we het beste ontwerp voor uw organisatie. Dit kan alleen on-prem zijn, maar ook in combinatie met een public of private cloudomgeving. Uw productie- of ERP-systeem on prem in combinatie met Microsoft 365 werkplekken in de Azure-cloud is prima mogelijk.

De inrichting van uw infrastructuur kunnen we snel voltooien met onze Cloud-in-a-Box oplossing. Deze bestaat uit standaard bouwblokken waarmee we snel een ICT-omgeving op maat bouwen. Deze oplossing is zowel geschikt voor een ICT-infrastructuur op locatie als een hybride omgeving. Met Cloud-in-a-Box werken de verschillende omgevingen samen als één geïntegreerde omgeving. Zo profiteert u van de flexibiliteit van de cloud en de robuustheid en veiligheid van on-prem.

Beheeropties: zelf doen of uitbesteden

Voor het beheer van uw ICT-omgeving bieden we verschillende opties. Afhankelijk van uw wensen en de ICT-kennis en -ervaring die u in huis heeft, kunt u kiezen voor derdelijns support of 24×7 proactieve monitoring.

Lees hier meer over onze beheeropties.

Efficiënt beheer met hyperconverged infrastructure (HCI)

Onze Cloud-in-a-Box oplossing is gebaseerd op hyperconverged infrastructure (HCI). Deze technologie combineert opslag, netwerk en services in één. Hiermee wordt beheer aanzienlijk vereenvoudigd. Omdat alles op elkaar is afgestemd, kunt u met één druk op de knop uw back-up of productie-omgeving updaten, en ICT-applicaties uitrollen. Zo houden we ook uw toekomstige beheerlast en -kosten in de hand.

HCI toepassingen

Dovilo biedt twee hyperconverged oplossingen gericht op verschillende toepassingen:

  • De eerste oplossing is software defined en integreert servers, storage en netwerken. Dit biedt de mogelijkheid uw gehele datacenter middels een centrale, gebruiksvriendelijke interface te beheren.
  • De tweede oplossing combineert back-up, disaster recovery en data archiveringssystemen met elkaar. Hiermee kunt u eenvoudig grote datavolumes beheren, productie-workloads herstellen en historische data archiveren.

Is HCI geschikt voor uw organisatie?

Hyperconverged infrastructuur is voor veel organisaties geschikt, met name wanneer het ICT-beheer bij een klein team is belegd. Toch is het belangrijk om eerst de gehele ICT-omgeving te evalueren om desinvestering te voorkomen. Soms kan een software-oplossing al 90% van alle problemen oplossen. Vooraf kunnen wij de Total Cost of Ownership (TCO)  en bijbehorende kostenbesparingen voor u uitrekenen en een adviesrapport opstellen. Dit geeft inzicht in de best passende oplossing.

Beveiliging van uw on-premise netwerk

Voor de beveiliging van uw netwerk zorgen we voor één integrale oplossing gebaseerd op:

  1. preventie en defensie
  2. alarmering en ontdekking
  3. oplossing en herstart

Op basis van deze drietrapsraket bouwen we één complete beveilingsoplossing die zowel afweer tegen aanvallen als back-up bevat. Ook kunnen we een uitwijklocatie inrichten waarmee u uw bedrijfscontinuïteit veiligstelt.

Lees meer over onze security oplossingen.

Datamanagement

Data is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfskapitaal. Het is een essentieel onderdeel van de  dagelijkse bedrijfsprocessen. Ook vanuit wet- en regelgeving worden er steeds meer eisen gesteld aan uw data. Dovilo is gespecialiseerd in datamanagement. Wij verzorgen oplossingen voor storage, disaster recovery, back-up en archivering.

Meten hoe veilig uw data is

Allereerst voeren we een checkpoint assessment uit. Dit is een gratis check die zwakheden in uw netwerk meet. Hiervoor plaatsen we tijdelijk software. Op basis van deze meting leveren we een rapport met onze bevindingen en adviezen ter verbetering. Hiermee bouwen we een extra beschermingslaag tegen kwaadwillige aanvallen.

Snel weer aan de slag na een calamiteit

Daarnaast kunnen we u voorbereiden op calamiteiten door uitwijk, back-up en restore oplossingen in te richten. Hiervoor gebruiken we slimme software zodat u zo min mogelijk dure opslagruimte gebruikt. Afhankelijk van uw wensen kunnen we de data immutable opslaan, zodat deze onaantastbaar is, ook als hackers zich langere tijd in uw netwerk bevinden. Samen met u maken we een plan waarin we bepalen welke data waar moet worden opgeslagen en hoe vaak. Met een goed back-upplan kunt u na een calamiteit snel weer aan de slag.

Bent u toe aan een nieuwe ICT-infrastructuur? Dan is dit het moment om de juiste keuzes te maken voor de toekomst. Voorkom bottlenecks in uw nieuwe netwerk.  Wij bouwen een toekomstbestendige infrastructuur voor uw organisatie, hetzij on-premise, hetzij hybride. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.