Security oplossingen voor uw data

Datamanagement is belangrijker dan ooit. Niet alleen in opgeslagen systemen maar ook tijdens transport. ICT-landschappen zijn tegenwoordig namelijk vooral hybride. Daardoor is data vaak op meerdere plekken opgeslagen. Ook uw organisatie heeft waarschijnlijk data in de public cloud (Azure, Microsoft), en wellicht in een private cloud, uw eigen datacenter of op een IAAS- platform. Elk platform heeft een eigen aanpak voor het veiligstellen van opgeslagen data, en het transport van die data.

Ook de verschillende devices, applicaties, virtuele werkplekken en SaaS-diensten waarin de data worden opgevraagd, zijn een potentieel gevaar. Gebruikers maken soms gebruik van hun eigen device (BYOD). In hoeverre staat uw bedrijfsdata in dat geval naast data van de gebruiker op dat apparaat? Hetzelfde geldt voor applicaties. Steeds vaker is er een centraal bronbestand dat verschillende applicaties voedt. Wat doen de verschillende applicaties met de data en hoe veilig is de data tijdens het transport?

Dovilo is expert in datamanagement. Daarom zijn netwerk en security altijd nauw verbonden met onze missie voor het bouwen en onderhouden van veilige en professionele oplossingen van datamanagement.

Beveiligen doen we in 3 stappen:

  1. Preventie en defensie
    Bescherming tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang.
  2. Alarmering en ontdekking
    Alerts van vreemd gedrag binnen het netwerk.
  3. Oplossing en herstart

Het zuiveren van het netwerk en ongedaan maken van de schade.

U beschermen tegen kwaadwillende aanvallen en u zo snel mogelijk alarmeren, doen we vooral door uw netwerk te beschermen met slimme security oplossingen. Mocht het toch ooit misgaan, dan zorgen we met een goede back-up- of disaster recovery-procedure dat u snel weer aan de slag kunt.

Back-up van uw bedrijfsdata

Een back-up procedure inrichten, lijkt makkelijker dan het is. Er komt echter veel bij kijken. Wilt u bijvoorbeeld uw data immutable maken, zodat hackers deze niet kunnen overschrijven? Hoe vaak en van welke data maakt u een back-up? En hoe voorkomt u dure opslagkosten voor al deze data?

Dovilo helpt u graag met het inrichten van uw back-up procedures. Ook kunt u uw back-up-proces volledig aan ons uitbesteden. Voor een vast bedrag per maand zorgen wij dat uw data veilig wordt opgeslagen voor noodsituaties.

Voor het inrichten van het beste back-up proces voor uw organisatie, brengen we eerst uw bedrijfssystemen in kaart. We adviseren u over de benodigde opslagcapaciteit en netwerkverbindingen. Voor back-ups raden wij in het algemeen dedicated lijnen aan. Zo bent u zeker van een optimale performance en de hoogste veiligheid. Uw data wordt verstuurd over netwerkverbindingen die met SSL versleuteld zijn. De back-ups slaan we op in onze Tier III datacenters. Die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Uiteraard blijft u baas over uw data. Via uw eigen portal heeft u altijd toegang tot uw back-ups om eenvoudig en snel uw bestanden weer te herstellen.

Lees meer over onze back-up oplossingen.

Disaster recovery

Om zeker te zijn dat u na uitval van uw netwerk weer snel operationeel bent, kunt u de back-up dienst uitbreiden met onze Disaster Recovery as a Service. Als u dit van tevoren regelt, beperkt u de schade tijdens een crisis. Wij maken disaster recovery plannen altijd op maat. Elke organisatie heeft immers andere processen. Samen met u bespreken wat belangrijk is voor uw bedrijfscontinuïteit en wat als eerste weer opgestart moet worden.

Met een gedegen disaster recovery-proces voorkomt u kosten, inkomstenderving en imagoschade. Op die manier wapent u zich maximaal tegen noodsituaties.

Lees meer over onze disaster recovery oplossing.

Wilt u uw bedrijfsdata veiligstellen en kunt u hierbij advies gebruiken? Praat dan gerust eens vrijblijvend met een van onze experts. Wij denken graag met u mee.