Cloudintegratie: voor een veilige en soepelwerkende hybride omgeving

Bestaat uw IT-omgeving uit verschillende platformen op verschillende locaties? Gebruikt u bijvoorbeeld legacy on premises in combinatie met diensten in de cloud? Dan bent u zich waarschijnlijk bewust van de risico’s die u loopt voor uw data, veiligheid en compliancy.

Zo hanteert elke leverancier of provider bijvoorbeeld andere termijnen of methodes voor het weggooien van verwijderde bestanden, het opslaan van data, het maken van back-ups en beveiliging. Heeft u overzicht over al deze verschillen en in hoeverre ze compliant zijn met uw eigen bedrijfsregels en -frameworks?

Universeel beleid voor uw complete IT-omgeving

Dovilo kan u helpen om uw verschillende cloudomgevingen te integreren naar één veilige soepelwerkende hybride omgeving. Samen stellen we een universeel beleid op voor datamanagement, security en compliance. Daarbij houden we ook rekening met uw flexibiliteit in de toekomst. Hoe (on)afhankelijk bent u van uw leveranciers? En wat betekent het als u wilt switchen? Misschien is dat nu nog niet aan de orde, maar wat als uw cloudprovider volgend jaar ineens de prijzen omhoog gooit?

Voor cloudintegratie kijken we niet alleen naar de technische oplossingen
maar ook naar de organisatorische en procesmatige aspecten.

Datamanagement

Zowel voor IT als voor de gebruikers is het belangrijk te weten waar data centraal opgeslagen wordt en wie toegang heeft. Maar ook aspecten als de bewaartermijn van verwijderde bestanden, de frequentie en opslag van back-ups zijn belangrijk om grip te houden op uw data. Voor de systemen waar u mee werkt, bent u weliswaar eigenaar van de ingevoerde data maar heeft u de data ook echt in bezit? Zo maakt Office 365 automatisch een back-up als u dit instelt maar moet u bij SalesForce actief back-upbestanden opvragen. En wat gebeurt er met uw data als een leverancier wordt overgekocht door een andere partij? Waar staat uw data opgeslagen? Is dat compliant met bijvoorbeeld AVG of de afspraken die u heeft gemaakt met klanten?

Daarnaast kunnen medewerkers steeds vaker bestanden ook offline opslaan. Wat gebeurt er met deze bestanden? Worden ze automatisch gesynchroniseerd wanneer hij of zij weer online werkt? En zo niet, is de gebruiker zich bewust dat er dan geen back-up wordt gemaakt?

Wij stellen al deze vragen zodat u zich bewust bent van de risico’s. Die gaan we vervolgens minimaliseren door gezamenlijk het datamanagement van uw organisatie centraal in te richten. Zo houdt u controle op uw eigen data.

Security

Elk platform en elk systeem heeft by default een ander beveiligingsniveau. Hoe zorgt u dat u dat gelijktrekt over uw hele IT-omgeving? Daar helpen wij u graag bij.

Op basis van een analyse brengen wij risico’s in kaart en geven advies hoe u uw beveiliging voor u gehele omgeving op hetzelfde niveau inricht.

Compliance

Hoe verder uw IT-omgeving zich uitbreidt en hoe meer platforms worden toegevoegd, hoe lastiger het wordt om te controleren of u nog steeds compliant bent volgens de frameworks of regelgeving waar u aan moet voldoen. Gelukkig zijn hiervoor verschillende tools beschikbaar die dit automatisch kunnen controleren. Nadat we hebben vastgelegd waar u aan moet voldoen, kunnen wij dit voor u inrichten. Zo weet u dat u op elk moment compliant bent aan AVG, ISO of elk ander gekozen framework.

Flexibiliteit

Naast risico’s voor uw bedrijfscontinuïteit wilt u ook onafhankelijk blijven. Als een van uw leveranciers wordt overgenomen door een Amerikaans of Chinees bedrijf, wat betekent dat dan voor uw productie-applicaties en/of data? Wat als u ooit wilt overstappen naar een andere cloudprovider? Bent u dan gebonden aan een exit fee? En kunt u eenvoudig uw uitwijk aanpassen in zo’n geval?

Ook dit nemen we mee in ons advies voor optimale cloudintegratie.

Hybride omgeving biedt volop flexibiliteit, maar vereist een goed doordachte strategie

Hybride IT-omgevingen zijn op maat in te richten naar uw organisatie. Ze zijn toekomstbestendig omdat u stapsgewijs naar de cloud kunt groeien in het tempo dat bij uw organisatie past. Dat is ideaal maar vereist wel een goed doordachte cloudintegratie strategie. Hiermee houdt u op elk moment grip op uw IT. Dovilo helpt u graag bij het ontwikkelen van een cloudintegratie strategie en implementatie. Wij zijn niet gebonden aan één leverancier en kunnen u dus onafhankelijk advies en verschillende opties geven. Onze experts hebben kennis van de markt en werken elke dag bij klanten die de transitie naar de cloud maken. Voldoende ervaring dus!

Heeft u behoefte aan overzicht en meer controle op uw hybride IT-omgeving? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Met Cloud-in-a-box bieden wij gestandaardiseerde building blocks waarmee u uw eigen ideale hybride IT-omgeving samenstelt.
Wilt u lezen hoe dit werkt?