Beveiliging van uw datacenter

Het aantal cyberaanvallen is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Vooral door het toenemende aantal koppelingen met het internet. Deze biedt aanvallers immers een poort tot uw netwerk of datacenter. U kunt u er eenvoudig niet meer omheen want werken zonder internet is niet meer mogelijk. In onze security oplossingen houden we rekening met deze ontwikkeling en dat deze trend zich alleen maar zal doorzetten. Onze oplossingen bevatten dan ook geen beperkingen voor uw gebruikers maar zorgen wel voor maximale bedrijfscontinuïteit.

Dovilo levert al jaren datacenter netwerkoplossingen voor het veilig en goed beheersbaar managen van datacenters. We zijn meegegroeid met alle ontwikkelingen en werken met de best-of-breed oplossingen voor de beveiliging van uw datacenter. Zowel voor beveiliging van een nieuw netwerk, als in onze managed services werken we met focuspartners. Hierbij hanteren we technologie die zich bewezen heeft in de markt.

We maken altijd een totaalpakket op maat. Welke producten het beste uw netwerk beveiligen, bepalen we in overleg. Mocht u in de toekomst willen doorgroeien naar een hybride omgeving, dan kunnen deze security oplossingen met u mee groeien.

Network security (Cisco)

Secure Access Service Edge (SASE) van Cisco combineert networking en security functies. Dit pakket omvat verschillende beveiligingsmaatregelen. De verbinding met uw datacenter wordt beveiligd via Cisco SD-WAN en AnyConnect. De Umbrella en Duo security software biedt bescherming tegen kwaadwillige aanvragen. Wat er speelt in uw netwerk, kunt u volgen in het ThousandEyes dashboard. Deze verzamelt bruikbare inzichten van elke gebruiker, elke app, binnen uw netwerk. Hiermee houdt u grip op alle onderdelen van uw netwerk.

Firewall en secure connectivity (Checkpoint)

Wilt u een uitgebreid pakket om controle te houden op alle toegangspunten? Dan gebruiken wij Check Point software. Deze geavanceerde software biedt een holistische aanpak op het hele IT-landschap, van alle individuele endpoints tot de backend. Of deze zich nu on prem, in een datacenter of in de cloud bevinden.

Check Point biedt oplossingen voor anti-ransom, anti-phishing, SD-WAN beveiliging, firewall, etc. Het verenigt zowel dreigingspreventie en beleidsbeheer in een oplossing. Deze oplossing verbetert elke dag met behulp AI en ML. Zo voorkomt u geavanceerde malware en eventuele aanvallen op de toeleveringsketen. We hebben goede ervaring met deze totaaloplossing vanwege de goede responstijden, tot aan de randen van uw netwerk, en lagere kosten.

Bovendien biedt Check Point de mogelijkheid om via een single pane of glass alle gebeurtenissen in het landschap te monitoren. Van aanvallen op uw firewall tot een poging tot phishing.

Beveiliging op maat

Voor beveiliging van uw datacenter werken we altijd met drietrapsraket:

  1. Preventie en defensie
    Bescherming tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang.
  2. Alarmering en ontdekking
    Alerts van vreemd gedrag binnen het netwerk.
  3. Oplossing en herstart

Het zuiveren van het netwerk en ongedaan maken van de schade.

Bij het inrichten van een nieuw netwerk is een beveiligingsplan op maat altijd onderdeel van het project. Indien gewenst kunt u de beveiliging van uw netwerk ook na oplevering door ons laten managen.

Borg uw bedrijfscontinuïteit

Een goede beveiliging is als een verzekering voor uw bedrijfscontinuïteit. Wij doen er alles aan om deze zo goed mogelijk te garanderen. Gebeurt er toch iets? Dan helpen wij u zo snel mogelijk weer operationeel te zijn met een vooraf opgesteld disaster recovery en back-upplan.

Wilt u weten hoe veilig uw netwerk is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.