In het snel evoluerende zakelijke landschap van vandaag zijn organisaties steeds meer afhankelijk van informatie- en communicatietechnologie (ICT) om innovatie te stimuleren en een concurrentievoordeel te behalen. Met de toenemende afhankelijkheid van technologie zijn de risico’s die gepaard gaan met verstoringen en cyberdreigingen echter groter geworden. Om deze risico’s te beperken en ononderbroken activiteiten te garanderen, moeten bedrijven robuuste strategieën voor Business Continuity Management (BCM) toepassen.

Dovilo – daadkrachtige pioniers van hybride cloud – helpt klanten om zorgeloos te versnellen vanuit ICT. Met haar Daadkrachtige Innovatie methodiek – Excellente technologie en een heldere werkproces – realiseert ze een optimaal resultaat voor de bedrijfscontinuïteit en verhoging van de productiviteit van klanten. Het benutten van ICT om innovatie te versnellen en tegelijkertijd moderne BCM-praktijken te integreren vergt expertise. In dit artikel wordt ingegaan op Dovilo’s expertise op dit gebied en de benodigde technologie voor het opsporen, voorkomen, reageren en herstellen van ICT-systemen.

Modern bedrijfscontinuïteitsbeheer begrijpen

Business Continuity Management (BCM) omvat een holistische benadering om potentiële bedreigingen voor de activiteiten van een organisatie te identificeren en te beheren. Het omvat het opstellen van alomvattende plannen en procedures om continuïteit en veerkracht te waarborgen bij verstoringen, of het nu gaat om natuurrampen, cyberaanvallen of technologische storingen. Modern BCM legt de nadruk op de integratie van technologische oplossingen om snelle en effectieve respons- en herstelprocessen te ondersteunen.

Dovilo’s kennis in het versnellen van innovatie

Dovilo erkent dat organisaties een balans moeten vinden tussen innovatie en risicomanagement. Door gebruik te maken van ICT-oplossingen en diensten stelt Dovilo bedrijven in staat om opkomende technologieën te omarmen, zoals cloud computing, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things (IoT), terwijl het zorgt voor een robuust BCM-framework.

Detectie: Dovilo maakt gebruik van geavanceerde technologieën voor het vroegtijdig detecteren van mogelijke verstoringen. Dit omvat het gebruik van geavanceerde cyberbeveiligingsmaatregelen om cyberdreigingen proactief te identificeren en te verminderen. Inbraakdetectiesystemen, algoritmen voor anomaliedetectie en real-time monitoringtools helpen de klanten van Dovilo om potentiële risico’s een stap voor te blijven.

Preventie: Dovilo legt de nadruk op proactieve maatregelen om verstoringen van ICT-systemen te voorkomen. Robuuste beveiligingsprotocollen, firewalls, encryptie en kwetsbaarheidsbeoordelingen zijn sleutelcomponenten van Dovilo’s preventieve aanpak. Door veilige coderingspraktijken te implementeren en regelmatige beveiligingsaudits uit te voeren, helpt Dovilo organisaties hun verdediging tegen potentiële bedreigingen te versterken.

Respons: In het geval van een storing richt de BCM-strategie van Dovilo zich op snelle en effectieve responsmaatregelen. Geautomatiseerde incidentresponssystemen, incidentbeheerplatforms en goed gedefinieerde escalatieprocedures stellen organisaties in staat om elk incident snel te identificeren, analyseren en beheersen. De deskundige teams van Dovilo bieden 24 uur per dag ondersteuning om de impact van verstoringen te verminderen en de normale werking snel te herstellen.

Herstel: Na een storing past Dovilo robuuste herstel- en herstelstrategieën toe. Dit omvat oplossingen voor back-up en herstel van gegevens, planning voor noodherstel en redundante infrastructuurimplementaties. Door gebruik te maken van cloudtechnologieën en virtualisatie zorgt Dovilo voor een naadloos herstel van kritieke ICT-systemen, minimaliseert downtime en maximaliseert de bedrijfscontinuïteit.

De vereiste technologie:

Om ICT-systemen effectief te detecteren, te voorkomen, erop te reageren en te herstellen, maakt Dovilo gebruik van een reeks geavanceerde technologieën, waaronder:

a) Cyberbeveiligingsoplossingen: Dovilo maakt gebruik van ultramoderne cyberbeveiligingsoplossingen, zoals inbraakdetectiesystemen, next-gen firewalls en gedragsanalysetools, om zich te beschermen tegen evoluerende bedreigingen.

b) Monitoring- en waarschuwingssystemen: Realtime monitoringtools en geautomatiseerde waarschuwingssystemen stellen Dovilo in staat potentiële problemen te identificeren en snel te reageren.

c) Oplossingen voor back-up en herstel van gegevens: Robuuste oplossingen voor gegevensback-up, waaronder regelmatige back-ups naar externe locaties en cloudgebaseerde oplossingen voor noodherstel, zorgen voor gegevensintegriteit en maken snel herstel mogelijk.

d) Virtualisatie- en cloudtechnologieën: Dovilo maakt gebruik van virtualisatie- en cloudtechnologieën en biedt schaalbare en flexibele infrastructuuroplossingen, waardoor snel herstel mogelijk is en downtime tot een minimum wordt beperkt.

Bertram Rutte, Oprichter & CEO van Dovilo: “Dovilo’s expertise in het versnellen van innovatie vanuit ICT en het integreren van moderne bedrijfscontinuïteitsbeheerpraktijken heeft haar gepositioneerd als een vertrouwde partner voor organisaties die technologie willen benutten en tegelijkertijd risico’s willen beperken. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën voor het detecteren, voorkomen, reageren en herstellen van ICT-systemen, stelt Dovilo bedrijven in staat veerkrachtig te blijven bij verstoringen. Terwijl het zakelijke landschap blijft evolueren, zorgt Dovilo’s toewijding aan innovatie en bedrijfscontinuïteit ervoor dat organisaties kunnen gedijen terwijl ze risico’s in het digitale tijdperk effectief beheren.”

Neem vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag het gesprek aan om te kijken hoe u uw omgeving het beste kunt versnellen vanuit ICT.