Dovilo, expert in datacenter en cloud oplossingen, en Huawei zijn een partnership aangegaan voor de gezamenlijke ontwikkeling en levering van hybride IT-infrastructuuroplossingen voor de midden- en grootzakelijke markt. Hierdoor kunnen klanten besparen op operationele kosten door flexibele end-to-end solutions met hoge beschikbaarheid.

Flexibele integratie met laag uitvalpercentage

Dovilo zal de cloud-ready infrastructuur van Huawei, waaronder server-, netwerk- en storageapparatuur, gebruiken in haar portfolio van innovatieve datacenter en cloud oplossingen. Huawei levert al ruim 30 jaar wereldwijd telecom en IT oplossingen en investeert jaarlijks 10% van de wereldwijde omzet in R&D. Hierdoor is flexibele integratie van Huawei technologie mogelijk.

“Dovilo levert datacenter en cloud oplossingen op maat aan organisaties in vele sectoren, waaronder healthcare, industrie en overheid. Hierdoor hebben wij behoefte aan breed inzetbare technologie. Huawei sluit hierop aan met een volledig infrastructuurportfolio dat gebruik maakt van open standaarden,” zegt Maurice Boonstra, Sales Manager bij Dovilo. “Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een converged stack te leveren met enkel Huawei technologie, maar ook om combinaties te maken met andere technologieën. Bovendien ontwikkelt Huawei producten van carrier-grade kwaliteit, waardoor het uitvalpercentage van apparatuur extreem laag is. Dankzij deze grote flexibiliteit en hoge betrouwbaarheid beschikken klanten over best-of-breed oplossingen gericht op beheersbaarheid, beschikbaarheid en kostenefficiëntie.”

End-to-end infrastructuuroplossingen voor MKB

Om de Benelux te kunnen bedienen, heeft het van oorsprong Chinese Huawei overeenkomsten gesloten met een select aantal Nederlandse serviceproviders. Dovilo zal als strategisch partner Huawei-technologie inzetten bij end-to-end infrastructuuroplossingen voor de midden- en grootzakelijke markt. Huawei zal daarbij de nodige additionele kennis en expertise verstrekken tijdens en na de integratie.
“Dovilo is zeer kritisch in het selecteren van leveranciers. De formalisatie van onze partnership kwam pas tot stand na evaluatie van onze samenwerking op voorgaande projecten,” zegt Wing Leung, Channel Director Netherlands Enterprise bij Huawei. “Hieruit bleek dat Huawei zeer betrouwbaar, flexibel en kostenefficiënt is. Tegelijkertijd gaf de hoge kwaliteitsstandaard van Dovilo ons het vertrouwen dat zij voor Huawei een geschikte partner is. Ik ben daarom zeer verheugd dat Dovilo toetreedt tot ons partnerprogramma en kijk er naar uit om onze gezamenlijke groeiambities te realiseren.”

Next Generation ICT Solution Management

Naast de ontwikkeling van innovatieve infrastructuuroplossingen, is een ander onderdeel van de samenwerking het ondernemen van joint marketingactiviteiten. Daartoe organiseren Dovilo en Huawei op 17 oktober een eerste workshop omtrent Next Generation ICT Technology Management in de Amsterdam Arena.

Over Huawei
Huawei is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) oplossingen. Huawei heeft als doel een beter geconnecteerde wereld te bouwen, een innovatieve houding aan te nemen in de informatiemaatschappij, alsook bij te dragen als collaboratieve partner in de industrie. Gedreven door klantgerichte innovatie en open partnerships heeft Huawei een end-to-end portfolio met ICT oplossingen dat klanten competitief voordeel biedt in telecommunicatie, IT oplossingen, smart devices en cloud computing. De 180.000 werknemers van Huawei engageren zich om een maximumwaarde te creëren voor telecomoperatoren, bedrijven en consumenten. De innovatieve ICT-oplossingen, producten en diensten van Huawei worden in meer dan 170 landen en regio’s verkocht, waardoor het merk meer dan één derde van de wereldbevolking bedient. Huawei werd opgericht in 1987 en is een private onderneming die volledig eigendom is van de werknemers.