Succesvol naar de cloud

Schermen die langzaam laden, applicaties die crashen en achter de schermen moeizame ontwikkelingstrajecten en veel beheeruren. Vroeg of laat loopt iedere organisatie met traditionele ICT tegen beperkingen aan. De overstap naar de cloud lost die problemen op. Na de transitie is er minder beheercapaciteit nodig. Functionaliteiten kunnen sneller worden ontwikkeld en zelfs worden geïmplementeerd terwijl medewerkers gewoon doorwerken.

Dit vereist wel een goed doordacht ontwerp en voorbereiding. Want overstappen naar cloud betekent een nieuwe technologie en een nieuw platform voor uw organisatie. Dat heeft impact op alle medewerkers: van directeur tot ICT-beheerder. Dovilo helpt u met een goed doordacht cloud transformatieplan waarmee u risico’s minimaliseert en succes maximaliseert.

Analyse: wat past bij uw organisatie?

Dovilo werkt voor elk ICT-project met een 4-stappenplan. De eerste stap is analyseren wat uw organisatie nodig heeft. Transitie naar de cloud is namelijk geen big bang. In sommige gevallen kan het praktischer of goedkoper zijn om bepaalde applicaties nog in een datacenter of on prem te behouden.

Onze manier van werken is er altijd op gericht om samen te bepalen wat het beste aansluiten bij uw wensen. Dat kan dus ook on prem of hybride zijn.

Op basis van onze analyse en uw wensen maken we vervolgens het ontwerp (stap 2), die we na goedkeuring implementeren (stap 3) en eventueel in beheer nemen of overdragen aan beheer (stap 4). Zo gaat uw organisatietransitie naar de cloud weloverwogen en veilig.

Veilig en beheerst overstappen naar de cloud

Veel klanten vragen ons: hoe kunnen we onze cloudtransformatie in goede banen leiden? Het antwoord hierop is afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals de gekozen cloudstrategie en de bestaande ICT-omgeving.

Om de transitie veilig en beheerst te laten verlopen, stellen we samen met u een volledig cloudtransformatie programma op, met bijbehorend stappenplan. Hierin beschrijven we alle onderdelen die nodig zijn voor een succesvolle transformatie, waaronder Proof of Concept, technische en functionele testen, migratiefasering en – heel belangrijk- een adoptieprogramma voor eindgebruikers.

Alle onderdelen zijn volledig toegespitst op uw situatie. Daarbij besteden we extra aandacht aan de modernisering, integratie en performance van legacy ICT en maatwerkapplicaties. Alles om uw nieuwe ICT-omgeving toekomstbestendig te maken voor de komende jaren.

Wat mag u van ons verwachten?

  • Jarenlange ervaring met cloudtransities
    Onze specialisten hebben in meerdere organisaties en sectoren succesvol cloudstrategieën en -technologieën geïmplementeerd.
  • Voorkom (onnodige) fouten
    Door onze jarenlange ervaring (her)kennen wij de voordelen en risico’s van de verschillende clouddiensten voor organisaties. Daarmee gaat u sneller door de transitie met minder fouten.
  • Integratie SaaS en legacy applicaties
    We onderzoeken welke applicaties u naar de cloud kunt brengen (Software as a Service) maar houden ook rekening met legacy ICT en maatwerkapplicaties. Wij kijken met extra aandacht naar de functionele integratie en prestaties van deze applicaties in het nieuwe ICT-landschap.

Succesvolle transitie naar uw nieuwe cloudomgeving

De transitie naar uw nieuwe cloudomgeving is voor ons succesvol als deze wordt omarmd door gebruikers en ICT zelf. Met de juiste kennis en kunde is de kans op succes groter en de overstap makkelijker. Met Dovilo haalt u alles wat u nodig heeft voor transitie naar de cloud in huis. Van analyse tot implementatie en beheer. Neem contact met ons op als u toe bent aan een nieuwe omgeving.