Grip op uw ICT

Een netwerk ontwikkelt zich in de loop van de tijd. Gemiddeld vervangen bedrijven hun infrastructuur om de 5 jaar. In het begin werken alle componenten soepel samen en is alles op elkaar afgestemd. In de praktijk komen er echter al snel nieuwe business requirements op die aanpassing aan het netwerk vereisen: nieuwe applicaties of andere domeinen van partnerbedrijven die geïntegreerd moeten worden. De infrastructuur wordt als het ware een lappendeken.  Dit vermindert niet alleen de performance maar brengt ook risico’s en hoge kosten met zich mee  . Daarmee verliest u grip op uw ICT.

Risico’s en kosten van een niet optimaal werkend netwerk

De gevolgen van een niet optimaal netwerk zijn onder andere: hoge beheerlast, minder goede beveiliging en gebruikers die last ondervinden van minder goede performance.

 • Beveiliging
  • Technologie verandert. Waar vroeger ICT zich in een afgesloten netwerk bevond, werken we nu veel in de cloud. Dat vereist een andere manier van beveiligen.
  • Werkt u in een hybride ICT-omgeving, dan is het essentieel om de beveiliging over alle domeinen op elkaar af te stemmen. We zien regelmatig dat er nog ergens een oude virusscanner in een netwerk draait dat botst met andere moderne beveilingsmechanismes.  Of Single Sign On’s (SSO) die gebruikers via scripts doorverwijzen naar de verschillende platformen en daarmee de beveiliging ondermijnen.
  • Dovilo beveiligt uw netwerk met bewezen beveiligingsprincipes en –tools als het Microsoft Zero Trust Model en Checkpoint.
 • Beheer
  • Hoe meer een netwerk ‘vervuild’ raakt, hoe hoger de beheerlast. Die kosten hiervoor sluipen er ongemerkt in, omdat de ICT-beheerders vaak toch al in dienst zijn.   In veel gevallen is hun kennis en ervaring niet meer geschikt voor het beheer een hybride omgeving. Zij zijn getraind in het onderhouden van een intern netwerk. Dovilo ondersteunt met implementatie van de juiste tools, monitoring van uw netwerk en beheer tot en met het OS. Door het netwerk te verbeteren en ICT’ers meer ruimte te geven, kan hun tijd efficiënter worden ingezet voor ondersteuning van de business en innovatie.
 • Performance
  • Ook de gebruikers ervaren de status van uw netwerk: door performance drops of zelfs complete uitval. Of het nu gaat om eigen medewerkers of klanten: voor beide maakt u kosten. Of omdat u klanten verliest, of omdat er kostbare productietijd verloren gaat.
  • Door proactief beheer optimaliseren wij de performance van uw netwerk in snelheid en beschikbaarheid. Wij focussen op de motor van uw ICT. Uw mensen focus op de motor van uw business!
 • Data
  • Met meerdere servers en domeinen kan het lastig zijn grip te houden op uw data: wie heeft toegang, met welke rechten en wordt van alle data een back-up gemaakt? En is de data eenvoudig te herstellen vanuit de back-up? Data is voor veel bedrijven de brandstof van het productieproces. Bij verlies kan de schade enorm zijn.
  • Het inrichten van goede back-up procedures kost tijd. Dovilo heeft dit proces 24×7 onder controle dankzij slimme automation. Wij zorgen voor eventuele uitwijk zodat u in geval van calamiteiten weer snel aan de slag kunt. Dat doen we voor uw documenten en applicaties on-prem, in de private cloud en de Azure public cloud. Voor Office 365 bieden we een speciale back-up dienst , zodat u nooit per ongeluk mail, documenten of Teams projectomgevingen kwijtraakt.

Onze oplossing: optimalisatie van uw netwerk

Dovilo analyseert uw huidige situatie en doet verbetervoorstellen om uw netwerk naar de best mogelijke status te brengen. Wij zorgen voor het ontwerp en kunnen dit, indien gewenst, voor u uitrollen. Of u verzorgt dit zelf op basis van ons advies.

Door uw netwerk te optimaliseren:

 • kunt u makkelijker schalen;
 • heeft u meer groeimogelijkheden;
 • wordt uw organisatie kostenefficiënter.

Wilt u weer grip op uw ICT? Neem dan contact met ons op of laat uw telefoonnummer achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.