Storage as a Service

Gebruikers staan niet stil bij storageverbruik. Toch is het niet vanzelfsprekend dat applicaties vlot reageren of dat er altijd voldoende opslagcapaciteit is. En data die niet direct nodig is, maar wel op snelle dure storage staat, is ook menigmaal een verborgen kostenpost. Met Storage-as-a-Service (STaaS) beschikt u wel altijd over opslag met de optimale capaciteit en performance, zonder de beheerzorg en tegen een vast bedrag per maand.

Optimale capaciteit en performance

Wij inventariseren de initieel benodigde opslagcapaciteit voor uw bedrijfssystemen. Daarnaast analyseren wij de applicaties om vast te stellen welke performance nodig is. Op basis van de uitkomsten bieden we een passende STaaS oplossing.

Op deze manier krijgt u storage met de optimale prestatiekarakteristiek. Heeft u een zware database omgeving, zoals een financieel transactiesysteem of data warehouse, dan leveren we daarvoor storage die gegarandeerd het juiste aantal IOPS levert. Daar waar performance juist geen stringente eis is, maar wel capaciteit, zorgen we dat een hoog-volume systeem tot uw beschikking staat. Zo kunt u honderden TB’s aan archiefdata kwijt tegen een laag bedrag per maand.

Voor omgevingen die verder geen specifieke eisen stellen, bieden wij storage met de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Bijvoorbeeld als centrale fileshare omgeving tot 1000 gebruikers, is deze bij uitstek geschikt. Ook voor uw eigen virtueel datacenter of een virtuele desktopomgeving heeft u hiermee de ideale oplossing.

Veilig en efficiënt

Bij Dovilo staat veiligheid voorop. Daarom staan onze systemen in Tier III datacenters, die aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat al uw gegevens versleuteld worden opgeslagen. Om de beschikbaarheid te verhogen is replicatie naar een tweede locatie mogelijk. Zo heeft u zelfs bij uitval van een datacenter nog steeds de beschikking over al uw data.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden zet Dovilo geavanceerde compressietechnieken in. Door dat te combineren met deduplicatie brengen wij de benodigde storage resources nog verder terug. Zodoende heeft u met minimaal volume toch voldoende opslagcapaciteit voor al uw data, en dat met maximale kostenreductie.

Flexibel schaalbaar met voorspelbare kosten

Wij monitoren onze storage omgeving 24×7. Daardoor weten we altijd zeker dat er voldoende opslagcapaciteit is voor uw data. Voor een optimaal functioneren kan Dovilo uw bedrijfssystemen eveneens 24×7 monitoren . Op die manier beschikt u over een flexibel schaalbare oplossing, waarbij u capaciteit volledig naar behoefte afneemt. Door het pay-per-use model met vaste maandelijkse kosten zijn er verder geen initiële hoge investeringen en staat u nooit voor financiële verrassingen.

Wilt u meer weten over Storage-as-a-Service? Onze specialisten staan u graag te woord .

Whitepaper downloaden

    Met dit formulier verzamelen we uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijfsgegevens om u toegang te kunnen geven tot het gevraagde bestand. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij de door u ingediende gegevens beheren en beschermen.