Infrastructure as a Service

Uw bare metal systemen, virtual machines of VDI's snel in de cloud bij Dovilo onderbrengen? Deze vervolgens combineren met public cloud diensten of zelfs een community cloud? Dit en meer is mogelijk met Infrastructure-as-a-Service van Dovilo.

Uw eigen virtueel datacenter in de cloud

Zelf hardware installeren en beheren in een datacenter is tijdrovend en weinig flexibel. Bovendien zijn de investeringen voor de benodigde componenten aanzienlijk. Door een Virtual Datacenter (VDC) van Dovilo af te nemen heeft u de beschikking over een datacenter op maat. Deze omgeving staat volledig onder uw controle, is snel in te richten en is gemakkelijk te schalen naar uw behoefte. Investeringen vooraf zijn hierbij niet meer nodig, u betaalt alleen naar verbruik.

Volledig eigen beheer met alle gemak

Net als in een fysiek datacenter krijg u de volledige controle. Alle resources, dat wil zeggen processorkracht, geheugen en opslag, reserveren wij namelijk exclusief voor u. Zodoende heeft u altijd de beschikking over de gehele virtuele infrastructuur. Tevens is de omgeving daardoor private, dat wil zeggen volledig gescheiden van andere klanten. Dit verhoogt de veiligheid van uw VDC aanzienlijk.

Vervolgens bepaalt u helemaal zelf hoe u deze resources verdeelt over de virtuele servers en netwerkcomponenten. We stellen alvast een groot aantal kant-en-klare servertemplates beschikbaar. Op die manier is een virtuele server in een paar minuten operationeel. Onze gebruiksvriendelijke webportal maakt het beheer van uw datacenter intuïtief en makkelijk.

Betrouwbaar en snel

Voor de onderliggende hardware infrastructuur gebruikt Dovilo alleen componenten van enterprise klasse. Deze hardware staat in onze datacenters in Nederland. Zodoende weet u gegarandeerd dat al uw data in Nederland staat. Over uitvallende hardware hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze specialisten hebben redundantie volledig ingebouwd.

Door de eersteklas hardware bent u al verzekerd van een hoge performance van het VDC. Met uitgekiende caching technieken wordt de snelheid steeds verder geoptimaliseerd. Omdat wij vinden dat u het beste mag verwachten van ons VDC, leggen wij geen beperkingen op aan de hoeveelheid data die u wegschrijft. Wij zorgen ervoor dat de opslagsystemen het dataverkeer aankunnen.

Capaciteit op maat en kosten naar verbruik

We bespreken met u hoeveel resources initieel nodig zijn. Als uw bedrijf vervolgens groeit, past u snel en eenvoudig de gewenste hoeveelheid resources hierop aan. En heeft u slechts tijdelijk meer capaciteit nodig voor bijvoorbeeld een testomgeving, dan schaalt u na afloop gewoon weer terug. Omdat u alleen naar verbruik betaalt, brengt u met het VDC de kosten in lijn met de benodigde capaciteit. Zodoende betaalt u een voorspelbare bedrag per maand zonder financiële verrassingen.

Nieuwsgierig geworden naar uw eigen virtueel datacenter? Vraag om een kennismaking met een van onze consultants. Wilt u liever meteen de handen uit de mouwen steken, vraag dan snel een aan via de mail. Op deze manier ervaart u meteen de voordelen en het gemak van een VDC.

Whitepaper downloaden

    Met dit formulier verzamelen we uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijfsgegevens om u toegang te kunnen geven tot het gevraagde bestand. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij de door u ingediende gegevens beheren en beschermen.