Hyperconverged Infrastructuur

Datacenter oplossingen nemen continu toe in complexiteit, met hogere kosten en een zwaardere beheerlast tot gevolg. Met hyperconverged infrastructuur van Dovilo blijft u in controle, dankzij vereenvoudigd beheer en flexibele resources.

Minder beheer, meer controle

hyperconvergedBij hyperconvergence wordt de server en storage laag nauw met elkaar geïntegreerd tot één component. Daarbij wordt het datacenter opgedeeld in kant-en-klare ‘blokken’. Additionele blokken kunnen snel toegevoegd worden voor meer storage en performance. De oplossing wordt beheerd via een gebruiksvriendelijk centraal managementsysteem dat flexibele resource allocatie mogelijk maakt. Ook kunnen processen worden geautomatiseerd, waardoor u dus nooit meer teveel of te weinig resources aanschaft. Het resultaat: kortere implementatietijden, lagere operationele kosten en meer flexibiliteit. En dankzij de 24×7 support van Dovilo is een optimale werking van de infrastructuur gegarandeerd.

Verschillende toepassingen

Dovilo biedt twee hyperconverged oplossingen gericht op verschillende toepassingen:

  • De eerste oplossing is software defined en integreert servers, storage en netwerken. Dit biedt de mogelijkheid uw gehele datacenter middels een centrale, gebruiksvriendelijke interface te beheren.
  • De tweede oplossing combineert back-up, disaster recovery en data archiveringssystemen met elkaar. Hiermee kunt u eenvoudig grote datavolumes beheren, productie-workloads herstellen en historische data archiveren.

Past hyperconverged bij uw organisatie?

Hyperconverged infrastructuur is voor veel organisaties geschikt, met name wanneer het IT-beheer bij een klein team is belegd. Desondanks is het belangrijk om eerst de gehele ICT-omgeving te evalueren om desinvestering te voorkomen. Soms kan een software-oplossing al 90% van alle problemen oplossen. Laat u daarom vooraf goed adviseren.

Bovendien zijn er allerlei integraties mogelijk. Zo kunnen we DELL EMC, Cisco of Netapp met Zerto en met AWS of Azure producten combineren, aangevuld met ons Multicloud platform of VMware. Iedere combinatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook hier kan Dovilo u mee van dienst zijn. Naast het implementeren van hyperconverged infrastructuur kunnen wij de TCO en bijbehorende kostenbesparingen voor u calculeren en een adviesrapport opstellen. Dit geeft inzicht in de best passende oplossing.

Benieuwd wat Dovilo voor u kan doen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.