Future Cloud Services: maak uw cloudomgeving toekomstbestendig

Technologieën veranderen maar uw regels in principe niet. ICT moet zich aanpassen aan de business en niet andersom. Dat is ook steeds beter mogelijk. Belangrijk is dan wel dat u een heldere bedrijfsvisie op ICT ontwikkelt en deze voor ogen houdt. Tijdens het ontwerp van uw infrastructuur maar ook in de aanpassingen die volgen in de jaren daarna. Anders bestaat de kans dat uw hybride omgeving na een aanpassing niet meer goed functioneert of dat uw bedrijfsprocessen zich moeten schikken naar de systemen. Beide zijn niet wenselijk.

In al onze ontwerpen nemen wij uw toekomstvisie mee. Wat zijn de groeiverwachtingen? Welke processen zijn belangrijk voor uw organisatie? Door dit mee te nemen in het ontwerp kunt u op de lange termijn aanzienlijk kosten besparen en uw flexibiliteit behouden.

Visie vormen op ICT

Het is lastig om de toekomst te voorspellen. Toch zijn er zaken die u wel zeker weet. Door de juiste vragen te stellen, helpen we u een visie op ICT te ontwikkelen. Deze vertalen we vervolgens naar het best passende ontwerp. Denk aan vragen als: hoe snel verwacht u dat het dataverbruik groeit? Waar wilt u uw data opslaan? Wilt uw werken in een private of in een public cloud? Welke functionaliteiten zijn essentieel voor uw bedrijfscontinuïteit en omzet? In hoeverre wilt u gebruiken maken van kant-en-klare applicaties of kiest u ervoor diensten op maat te (blijven) ontwikkelen?

Welke ontwikkelingen neemt u mee in uw ICT-strategie?

Behalve uw bedrijfsstrategie heeft u kennis nodig van ICT-ontwikkelingen om een visie op uw ICT-beleid te ontwikkelen. Daar helpen wij graag bij. We zijn bekend met wat er speelt in de markt.

Een paar ontwikkelingen in de markt om concreet te maken waar we rekening meehouden als we uw ICT-omgeving toekomstbestendig maken:

Meer SaaS

Cloudification is een feit. Steeds meer organisaties stappen over naar cloud native applicaties die ze afnemen als een service. Niet alleen kant-en-klare applicaties maar ook bouwblokken die worden samengesteld tot een applicatie die precies past bij de organisatie.

Deze ontwikkeling betekent minder ontwikkeling op basis van codering vanaf scratch, een verschuiving van CAPEX naar OPEX, maar ook meer behoefte aan data-integratie tussen applicaties en een verbeterde beveiliging die tegelijkertijd eenvoudig blijft voor gebruikers.

Datamanagement wordt steeds relevanter

Een hybride omgeving gebruikt data in verschillende applicaties en over verschillende locaties. Datamanagement wordt daarom relevanter. Waar staat de data? Hoe zorgen we voor 1 bronbestand? Maar ook: hoe snel groeit het dataverbruik?

De groei van opslagcapaciteit

Met het toenemende gebruik van video en technologieën als ML en AI, neemt de behoefte aan opslagcapaciteit toe. Een dure aangelegenheid. Daarom kan het slim zijn om een platform te kiezen, los van uw clouddiensten, waarop alle data wordt weggeschreven. Met een dergelijke data pipe kunt u aanzienlijk kosten besparen.

Macht van cloudproviders groeit

Al die SaaS-applicaties maken het leven een stuk makkelijker. We kunnen sneller applicaties op maat ontwikkelen, gewoon door bouwstenen samen te voegen. Dat maakt ons echter wel afhankelijk van cloudproviders. Wat als uw provider applicaties na verloop van jaren niet meer ondersteunt? Of ineens de prijzen voor licenties of opslag aanzienlijk verhoogt? Wat doet dat met uw marges?

Verschuiving van de rol van interne ICT-afdeling

Ook de rol van ICT verandert. Steeds vaker gaat de interne ICT-afdeling zich focussen op applicatiebeheer en het begeleiden van de business. Andere zaken worden uitbesteed omdat het delen van cloud resources het minder kostenefficiënt maakt om ze inhouse te blijven uitvoeren. Welke afweging maakt u tussen afhankelijkheid en kosten?

Ontwikkel uw eigen visie met de juiste kennis

Bovengenoemde ontwikkelingen zijn slechts een aantal voorbeelden. Daarnaast zijn er natuurlijk elke dag ontwikkelingen op het gebied van cyberaanvallen, wet- en regelgeving, kwaliteitsnormen en -certificeringen maar ook de rol van AI en ML in bedrijfsprocessen, IT-beheer en beslissingen.

Om alle relevante aspecten mee te nemen in een gedegen IT-visie en een toekomstbestendige infrastructuur, is het belangrijk dat u de juiste sparringspartner kiest. Een partner die onafhankelijk opereert en dus de beste oplossing voor uw bedrijf creëert. Die kennis heeft van de mogelijkheden in de markt zodat u altijd de laatste technologie in huis haalt.

Waarom Dovilo?

Dovilo werkt dagelijks voor klanten in diverse branches. Wij zijn niet gebonden aan enige leverancier. Onze ICT-architecten hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van opslag en datacenter infrastructuur. Met deze brede kennis en onafhankelijkheid bent u gegarandeerd van onafhankelijk advies wat het beste past bij uw toekomstplannen en organisatie.

Enthousiast om te starten met uw bedrijfsvisie op uw toekomstige ICT-omgeving? Neem dan contact met ons op en laten we samen kijken wat werkt voor uw organisatie.