Fileserver as a Service

Organisaties genereren steeds meer data. Het overgrote deel daarvan bestaat uit losse bestanden die niet in een database staan en dus ongestructureerd zijn (NAS). Deze gegevens staan verspreid door de organisatie op diverse remote locaties opgeslagen ofwel centraal ontsloten maar met een te lage performance voor de remote gebruikers beschikbaar en samenwerken in hetzelfde bestand is hierdoor bijna onmogelijk.

Volledige controle over uw gegevens

Met behulp van moderne oplossingen en applicaties, door middel van FaaS, leveren wij een centraal te beheren en consistent opgeslagen databron met wereldwijd lockin mechanisme en de mogelijkheid tot optimale samenwerking. Op basis van de juiste keuzes is tevens lokale performance geen probleem meer. Dovilo zet deze oplossingen in voor diverse internationale bedrijven.

Enkele Voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Samenwerking aan grote marketingfiles
  • Samenwerking aan grote CAD/CAM files
  • Consolidatie van filebeheer van meerdere NAS systemen of fileservers naar 1 centrale integrale oplossing met globale lock-in systeem
  • Gebruik van goedkope Cloud storage (BLOB/S3) of centrale object store in eigen beheer
  • Combinaties mogelijk met AaaS van Dovilo

Uiteraard zorgen wij ook voor een naadloze integratie met uw opslagomgeving. FaaS is een permanente oplossing voor de welbekende en immer oplopende kosten van decentrale dataopslag en backups. FaaS staat dus gelijk aan efficiënter werken, meer overzicht en meer meer performance.

Veiligheid staat voorop

Ook secundaire data is zeer waardevol voor uw organisatie. Vaak gaat het om gegevens die, bijvoorbeeld wettelijk, bewaard moeten blijven om op incidentele maar cruciale momenten beschikbaar te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), of het waarborgen van Intellectuele Eigendom. Voor Dovilo staat de veiligheid van uw gegevens centraal. Bij het archiveren nemen wij alle voorzorgsmaatregelen om het risico op dataverlies tot het uiterste te minimaliseren.

Automatisering en kostenbesparing

FaaS helpt u tot 60% van uw kosten te besparen op uw beheer en verhoogt tot 70% de productiviteit. Wij stellen u in staat om de perfecte afweging te maken tussen prestaties, security en kosten. FaaS staat gelijk aan;

  • Keuzevrijheid rond de wijze waarop u de oplossing inzet
  • Een transparante prijsstructuur in een OPEX model
  • Focus op de primaire processen binnen uw IT operatie

Welke variant u ook kiest, per terabyte bespaart u enorm door het veel efficiëntere gebruik van uw eigen storage-omgevingen.

Meer weten over Fileservers as a Service? Onze specialisten staan u graag te woord.