Disaster Recovery as a Service

In geval van noodsituaties, zoals een stroomstoring of cybercrime waarbij de primaire IT-omgeving niet meer functioneert, kan een bedrijf niet zonder uitwijk. Het zelf inrichten, beveiligen en beheren ervan vereist de nodige expertise. En als u daadwerkelijk moet uitwijken, is het een hele uitdaging om dat efficiënt en feilloos uit te voeren. Met Disaster Recovery as a Service (DRaaS) heeft u een gegarandeerde uitwijk, zonder de beheerzorg en tegen een vaste all-in prijs. Hierdoor weet u zeker dat in geval van een calamiteit uw bedrijf weer snel up and running is.

Gegarandeerd snel back in business

U wilt absolute zekerheid hebben dat een uitwijk slaagt. Daarom zorgen geautomatiseerde systemen en processen voor de recovery. Hierdoor sluiten we menselijke fouten uit, die juist bij een noodsituatie funest zijn. Deze fouten treden bij een calamiteit makkelijk op, omdat het lastig is het hoofd koel te houden waarbij het (herstel)proces geen standaard werkzaamheden betreft.

Daarnaast moet in de huidige tijd van online handelen en gebruik van cloud diensten de verbinding met internet zo snel mogelijk hersteld zijn. Daarom zorgt Dovilo in geval van een uitwijk dat al het data- en netwerkverkeer omgeleid wordt. Hierdoor bent u vanaf de uitwijklocatie weer snel back in business.

Uitwijk op maat

Wij analyseren altijd uw bedrijfssystemen. Daarbij bepalen we met u hoe snel de verschillende systemen weer in bedrijf moeten zijn en hoeveel dataverlies bij een calamiteit nog verantwoord is. Indien nodig kunnen wij een uitwijk binnen enkele minuten verzorgen en het dataverlies beperken tot zelfs minder dan 10 seconden. Vervolgens richten we de uitwijk in, rekening houdend met het gewenste serviceniveau per systeem. Zodoende maakt u niet meer kosten dan nodig. Alles wordt periodiek getest om uw compliancy te bewijzen en uw business continuïteit blijvend te garanderen.

Flexibel schaalbaar en vaste prijzen

Omdat uw IT-omgeving niet statisch is, zorgt onze service ervoor dat nieuwe virtuele machines automatisch aan de uitwijk worden toegevoegd. Ook als de infrastructuur verandert, past Dovilo de Disaster Recovery dienst daarop aan. Zo schaalt de uitwijk flexibel mee met uw bedrijf. Door dit te combineren met onze 24×7 monitoring service voor uw productiesystemen bent u verzekerd van volledige en veilige schaalbaarheid. Omdat we vaste all-in prijzen hanteren voor DRaaS, komt u daarbij niet voor verrassingen te staan.

Wilt u meer weten over Disaster Recovery-as-a-Service? Onze specialisten staan u graag te woord!

Whitepaper downloaden

    Met dit formulier verzamelen we uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijfsgegevens om u toegang te kunnen geven tot het gevraagde bestand. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij de door u ingediende gegevens beheren en beschermen.