Cloud-in-a-box

Een overzichtelijke hybride IT-omgeving

De cloud biedt veel voordelen: flexibiliteit, oneindige resources en kostenbesparingen. Toch zijn er soms goede redenen om een (legacy) applicatie niet naar de cloud te brengen. Bijvoorbeeld omdat dataoverdracht via internet een fractie te langzaam werkt of omdat een applicatie vanwege bedrijfsrisico’s beter on-prem of op een specifieke locatie kan draaien.

Hybride, oftewel the best of both cloud en on-prem, is dan de beste oplossing. In de praktijk blijkt het configureren en efficiënt onderhouden van zo’n hybride omgeving vaak ingewikkeld. Met Cloud-in-a-box hebben we dit aanzienlijk vereenvoudigd. Zowel het selecteren van de best passende omgevingen als het inrichten en beheren van zo’n hybride IT-omgeving.

Building blocks voor een hybride omgeving op maat

Met Cloud-in-a-box kiest u voor uw backend voor een combinatie van servers op verschillende locaties: on-prem, in het Virtual Datacenter van Dovilo (private cloud) en in de public cloud van Azure of AWS. Applicaties en data installeert u in de omgeving waar ze het beste performen of aan de gewenste veiligheidseisen voldoen.

Wij zorgen dat de verschillende omgevingen op elkaar aansluiten en soepel werken. Zo profiteert u van de flexibiliteit van de cloud en de robuustheid en veiligheid van on-prem.

De combinatie van omgevingen stelt u samen op basis van 5 standaard building blocks. Daarmee configureert u in korte tijd uw compleet nieuwe IT-omgeving op maat.

Extra opties vereenvoudigd

Elk van de 5 building blocks kunt u aanvullen met extra opties en dienstverlening. Deze keuzes hebben we met Cloud-in-a-box heel gemakkelijk gemaakt. Aan de hand van onze standaardvragen bepaalt u de instellingen voor de opslag, servers, beheer, security en het netwerk. Denk aan zaken als uitwijk- en back-uplocatie, replicatie naar de cloud, verbetering van de gewenste performance ten opzichte van de huidige omgeving, SLA-niveau qua beschikbaarheid en dataherstel, etc.

Gegarandeerde performance

Met de overzichtelijke opties bespaart u veel tijd en kan de nieuwe omgeving snel worden gerealiseerd. Wij zorgen voor de connecties zodat alles samenwerkt als één geïntegreerd geheel. Dankzij ons werkproces van analyse tot onderhoud, garanderen we bovendien dat uw nieuwe IT-omgeving presteert op het niveau dat we vooraf hebben afgesproken. Daar mag u ons aan houden!

Gewenste service niveau in eigen hand

Het niveau van de aanvullende dienstverlening bepaalt u zelf. Wilt u het beheer zelf uitvoeren of kiest u voor 24×7 support en beheer?

Standaard is de oplossing uitgerust met een preventief en solide basis security waarmee u beschermd bent tegen hackers en ransomware. Ook voeren wij een algemene compliancy check uit voor de hele oplossing.

Deze basisconfiguratie kunt u naar wens verder uitbreiden per omgeving, met specifieke beveiliging en compliancy, migratie of replicatie van applicaties naar andere omgevingen, dataclassificatie en indexering en licentiebeheer. U bepaalt wat u nodig heeft en wat het beste past bij uw organisatie.

Voordelen van Cloud-in-a-box

Cloud-in-a-box biedt:

  • Snel en eenvoudig samenstellen van de meest optimale hybride omgeving voor uw organisatie
  • Applicaties en data op de meest geschikte locatie, daar waar ze het beste performen of aan de gewenste veiligheidseisen voldoen
  • Combinatie van private en public op basis van uw behoefte aan functionaliteit, flexibiliteit, beschikbaarheid en performance
  • Een hybride netwerk voor een vast bedrag per maand
  • Mogelijkheid capaciteit op en af te schalen in de cloud
  • Overzichtelijke building blocks en configuratie-opties
  • Inpluggen en direct in de cloud werken
  • Compliancy met de modernste security maatregelen
  • Support & beheer op maat, optioneel tot en met 24x7x365

Zelf bouwen met de building blocks van Cloud-in-a-box?

Is jullie IT-omgeving toe aan vernieuwing en willen jullie deze zelf samenstellen met de building blocks van Cloud-in-a-box? In onze whitepaper Cloud-in-a-box, de compacte oplossing voor een overzichtelijke hybride IT-omgeving leest u in detail waaruit Cloud-in-a-box bestaat en hoe een abonnement werkt. Wilt u direct met ons sparren of dit de oplossing is voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.