Cloud first: strategie voor uw cloudtransitie

De cloud biedt flexibiliteit en innovatieve technologie als AI en ML. Dat maakt het makkelijker te groeien en te innoveren. Voor veel organisaties dé reden om over te stappen. Ook wij geloven dat cloud de beste mogelijkheden biedt. Maar dat vereist wel een goede strategie. De mogelijkheden in de cloud zijn oneindig en de ontwikkelingen gaan snel. Dovilo is op de hoogte van alle mogelijkheden en kan u helpen om te bepalen wat het beste aansluit bij uw bedrijfsstrategie. En deze vervolgens vertalen naar een cloud first strategie. Daarmee verloopt de overstap naar de cloud soepel.

Waarom een cloud first strategie?

De transitie naar de cloud heeft een grote impact op het hele bedrijf, van businessmodellen tot customer experience. Een duidelijke visie en strategie is onmisbaar om de transitie te laten slagen. Bovendien voorkomt u valkuilen en houdt u prioriteiten scherp in het vizier tijdens het hele proces.

Voor de cloud first strategie maken we eerst een analyse van uw situatie en wensen. Wat zijn uw ambities voor de toekomst? Hoe wilt u werken? Maar ook: wat zijn verborgen risico’s en daadwerkelijke kosten?

Deze vertalen we naar een ontwerp en een strategie.

Cloud first betekent niet alleen cloud

Onze manier van werken is er altijd op gericht om samen te bepalen welke mogelijkheden het meest geschikt zijn voor uw organisatie en toekomstplannen. Dat kan ook betekenen dat het beter is om on site ICT en clouddiensten te combineren. In samenwerking stellen we verschillende scenario’s op waarbij we kijken wat het voor uw organisatie betekent om voor verschillende services Software as a service (SaaS) af te nemen of on prem te houden. Uiteindelijk werken we naar zoveel mogelijk diensten in de cloud, omdat dit maximale flexibiliteit en innovatiekracht geeft. De transitie is echter nooit een big bang. We werken langzaam naar een volledige cloudomgeving toe.

Ook voor uw organisatie en specifieke situatie bouwen wij een ICT-omgeving die voldoet aan uw behoeftes en budget. Cloud first beleid is geschikt voor elke organisatie.

Wat mag u van ons verwachten?

  • Ervaring met cloudtransitie
    • Dankzij onze jarenlange ervaring met cloudprojecten verloopt uw transitie sneller en soepeler. Met de beste resultaten voor de lange termijn.
  • Een cloud first strategie op maat
    • Voor elke klant analyseren we de huidige en gewenste situatie. De cloud first strategie is voor elke klant en elke situatie uniek.
  • Draagvlak voor de gekozen strategie
    • De strategie bespreken we met alle betrokkenen, waarna definitieve keuzes worden gemaakt. Dit maakt het keuzeproces eenvoudiger voor uw it-afdeling en zorgt dat de nieuwe omgeving binnen de organisatie breed wordt gedragen.

Garantie op een succesvolle transitie

De transitie naar uw nieuwe cloudomgeving is voor ons succesvol als deze wordt omarmd door gebruikers en ICT zelf. De cloud first strategie zet de zogenaamde stip op de horizon. Dat maakt het transitietraject helder voor iedereen. Bovendien maakt deze concreet meetbaar wanneer de transitie is geslaagd.

Dovilo is een transitiepartner die alles in huis heeft voor uw overstap naar de cloud. Van analyse en strategie tot implementatie en beheer. Neem contact met ons op als uw organisatie toe is aan een nieuwe ICT-omgeving.