Archive as a Service

Organisaties genereren steeds meer data. Het overgrote deel daarvan bestaat uit losse bestanden die niet in een database staan en dus ongestructureerd zijn. Deze gegevens nemen kostbare ruimte in op uw primaire opslagmiddelen. Daarbovenop wordt 75 procent van deze bestanden maandenlang niet gebruikt of geraadpleegd. Archive as a Service (AaaS) helpt u bij het identificeren van de geschikte secundaire data en archiveert deze vervolgens naar goedkopere opslagmedia.

Volledige controle over uw gegevens met Dovilo Archive as a Service

Met behulp van geavanceerde tools maken wij, door middel van AaaS, inzichtelijk welke data geschikt is voor het archief platform. Op basis van de juiste richtlijnen wordt de data voorgeselecteerd en middels een vooropgesteld proces verplaatst.

Enkele voorbeelden van deze richtlijnen zijn;

  • Wordt data weinig of niet geraadpleegd;
  • Passen kenmerken van een type bestand beter op de archief data laag.

De juiste tags garanderen dat de data snel vindbaar is (snelle vindbaarheid van data wordt gegarandeerd door het toevoegen van de juiste tags). Zo wordt de data geclassificeerd, maar u bepaalt zelf welke data beschikbaar blijft op uw primaire systemen en welke data, onmerkbaar voor de gebruiker, op de andere opslagmedia wordt geplaatst. Deze gegevens blijven direct toegankelijk voor uw applicaties. De overige data kunt u laten archiveren. Uw eigen voorkeuren en behoeften bepalen op welke wijze dit gebeurt. AaaS kan binnen uw eigen datacenter, in de publieke cloud en in het datacenter van Dovilo worden ingezet. Ook heeft u de keuze om het beheer zelf uit te voeren of dit over te laten aan de beheerders van Dovilo. Uiteraard zorgen wij ook voor een naadloze integratie met uw opslagomgeving. AaaS is een permanente oplossing voor de welbekende en immer oplopende kosten van productiedata en backups . AaaS staat dus gelijk aan lagere kosten, meer overzicht en meer security.

Veiligheid staat voorop bij Archive as a Service

Ook secundaire data is zeer waardevol voor uw organisatie. Vaak gaat het om gegevens die, bijvoorbeeld wettelijk, bewaard moeten blijven om op incidentele maar cruciale momenten beschikbaar te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), of het waarborgen van Intellectuele Eigendom. Voor Dovilo staat de veiligheid van uw gegevens centraal. Bij het archiveren nemen wij alle voorzorgsmaatregelen om het risico op dataverlies tot het uiterste te minimaliseren.

Automatisering en kostenbesparing

AaaS helpt u tot 70% van uw kosten te besparen op uw datasets. Wij stellen u in staat om de perfecte afweging te maken tussen prestaties, security en kosten. AaaS staat gelijk aan;

  • Keuzevrijheid rond de wijze waarop u de oplossing inzet
  • Een transparante prijsstructuur.
  • Focus op de primaire processen binnen uw IT operatie.

Welke variant u ook kiest, per terabyte bespaart u enorm door het veel efficiëntere gebruik van uw eigen storage-omgevingen.

Meer weten over Archive as a Service? Onze specialisten staan u graag te woord.

Whitepaper downloaden

    Met dit formulier verzamelen we uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijfsgegevens om u toegang te kunnen geven tot het gevraagde bestand. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij de door u ingediende gegevens beheren en beschermen.