Software Testing

Dovilo biedt expertise voor het perfectioneren van applicaties en het managen van software ontwikkelingstrajecten. Hiermee waarborgt u de kwaliteit van eigen software bij oplevering. We kunnen ons testregime echter ook inzetten voor applicaties ontwikkeld door een derde partij. Hierbij fungeert Dovilo als onafhankelijke en objectieve auditor.

De softwaretests van Dovilo

De testen van Dovilo geven zekerheid dat de software uiteindelijk doet wat het moet doen. Ons Q&A proces verloopt altijd in fases. Dit maakt bijsturing mogelijk tijdens het ontwikkelingsproces.

Voorbereiding

We beginnen met het beheren van de behoefte en de eisen aan de applicaties. Deze moeten worden gedefinieerd, gecontroleerd én geformaliseerd, zodat de applicaties voldoen aan alle verwachtingen. Dit stelt bedrijven in staat realistische doelen te stellen voor de verdere voortgang van het ontwikkelingsproject.

Prototypes

De tests beginnen al in een vroeg stadium. Dovilo ontwikkelt prototypes die een goed beeld geven van de uiteindelijke applicatie. De prototype-interface kan een grafische weergave zijn van welke richting het opgaat, maar het is ook mogelijk om een interactieve, klikbare variant op te zetten. Projectbeheerderskrijgen dan een goed gevoel van hoe de software in de praktijk functioneert.

Functionele tests

Dovilo kan vervolgens de functionele tests uitvoeren. Dit gaat verder dan het vinden van bugs. Onze specialisten testen de nieuwste versie van de software in een virtuele omgeving die de uiteindelijke omgeving benadert. Hierdoor zijn mogelijke problemen in een vroeg stadium te detecteren.