Sioux Technologies
één centraal, flexibel platform dat groeiambities faciliteert

Sioux Technologies in Eindhoven ondersteunt hightechbedrijven met Research & Development. Met ruim 700 ingenieurs in Nederland, België, Duitsland en China helpen zij hun klanten met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

Analyse: meerdere infrastructuren vragen om overzicht & centraal beheer

De laatste jaren was Sioux flink gegroeid door overnames. Hierdoor had het bedrijf meerdere datacenters van diverse bedrijfsonderdelen, met oplossingen van diverse leveranciers. Zij vroegen Dovilo hen te helpen de verschillende domeinen te consolideren en een nieuw centraal platform te ontwikkelen. Gezien de markt waarin ze opereren, moest deze aan een aantal vereisten voldoen: in ieder geval cloudcomptabiliteit en on-prem en off-prem beheermogelijkheden. Maar bovenal moest het nieuwe platform in staat zijn snel mee te groeien met het bedrijf. Sioux heeft namelijk ambitieuze groeiplannen.

Ontwerp: één centraal, flexibel platform

Om de groeiambities te kunnen realiseren, was één centraal platform nodig. De verschillende locaties en domeinen werden geconsolideerd volgens onze Cloud-in-a-box oplossing, met hardware van DELL EMC en een nauwe integratie met Microsoft Azure. Voor de beste comptabiliteit en het grootste kostenvoordeel combineerden we deze met Hyper-V van Microsoft als virtualisatie software. Dit biedt een flexibele en stevige basis waarmee Sioux ook in de toekomst zelf kan bepalen bij wie ze het platform willen onderbrengen.

Het belang van data

Gezien het belang van data voor Sioux hebben we een oplossing geïmplementeerd waardoor ze minder gevoelig zijn voor ransomware en andere grote calamiteiten. Hiervoor hebben we onder andere een uitwijklocatie voor data in een ander datacenter ingericht.  Mocht er ooit sprake zijn van een calamiteit, dan kan data binnen één uur worden teruggezet. Ook zorgden we ervoor dat het  dataverlies in zo’n geval tot een minimum wordt beperkt en snel hersteld kan worden naar een bepaald punt waarvan de productie hervat kan worden. Hiervoor maakten we gebruik van immutable technieken. Dat wil zeggen dat hackers data niet kunnen muteren en Sioux na een incident beschikt over ‘schone’ data. Juist op het terrein van datamanagement en beveiliging hebben we veel expertise. Een van de redenen dat Sioux voor Dovilo koos.

Direct capaciteit uitbreiden met scale-out

Qua architectuur is gekozen voor een hyper-converged infrastructure (HCI). Hierin worden ook de opslagcomponenten geïmplementeerd in software, en niet in hardware, zoals bij meer traditionele architectuur. Hierdoor kan Sioux veel sneller opschalen. Beheer kan zowel de productie- als back-upcapaciteit met één knop per direct horizontaal uitbreiden (scale out ) met het gewenste aantal nodes en heeft daarmee ongelimiteerde performance tot zijn beschikking. Dit is tegenstelling tot de veelgebruikte scale up methodiek waarbij de unit zelf wordt uitgebreid. Dit is per definitie minder schaalbaar en voor Sioux dus minder wenselijk. Met scale out hebben ze wel direct extra capaciteit beschikbaar.

Project: focus op TCO

Gedurende het project hebben we steeds gefocust op de total cost of ownership. Met name de besparing op het aantal operationeel beheeruren maakten de investering interessant voor Sioux.

Door steeds te meten en met concrete cijfers de performance aan te tonen, wonnen we het vertrouwen. In onze adviserende rol legden we de voordelen uit van integratie met Azure en deelden onze kennis over relevante tools voor hun doel binnen het Azure domein. De migratie naar het nieuwe platform voerden Sioux zelf uit, onder begeleiding van onze engineers.

Beheer: van 280 naar 80 uur per week

Het terugbrengen naar één omgeving, leverde een flinke besparing op voor beheer, zo hadden we al van tevoren berekend. Daarnaast heeft Sioux geïnvesteerd in een monitoring software die de Azure omgeving inclusief software continu bewaakt. Daarmee kunnen ze proactief issues voorkomen en zo nodig problemen verhelpen. Ook voor het updaten van de hardware is gekozen voor een geautomatiseerde oplossing.

Dankzij al deze maatregelen vereist het beheer van het nieuwe platform veel minder inzet. Uit de business case blijkt dat het operationeel beheer van 280 naar 80 uur per week afneemt, dat is een besparing van 70% op beheer!

Business case: besparing op operationeel beheer van 280 naar 80 uur per week.

Resultaat en toekomst: groeien, groeien, groeien

Na dit project heeft Sioux heeft één centraal platform waaraan ze eenvoudig nieuwe omgevingen en projecten kunnen toevoegen.  Door het datamanagement te centraliseren, hebben ze meer grip op data en kan men makkelijker samenwerken. Ook met de andere internationale vestigingen.  Dat draagt bij aan de productiviteit van het hele bedrijf. Ook de performance en veiligheid zijn hiermee aanzienlijk verbeterd.

Andere directe resultaten van het nieuwe platform zijn:

  • Hogere beschikbaarheid van data en productieservices
  • Korte Recovery Time Objective (RTO): 1 uur
  • Korte Recovery Point Objective: 1 uur
  • Verbeterde veiligheid op kwaadaardige data en ransomware dankzij immutable data-opslag
  • De Time to market is teruggebracht van 8 weken naar 1 uur dankzij de scaling out optie
  • Maximale flexibiliteit: het platform is te gebruiken in combinatie met zowel publieke als private cloudoplossingen.

Ook na implementatie van het nieuwe platform blijven we Sioux adviseren in hun datamanagement, groeiontwikkelingen en integratievraagstukken voor de cloud.