Zelf uw ideale hybride omgeving inrichten met standaard building blockscloud-in-a-box

Het wordt als het nieuwe IT utopia verkocht, maar overstappen naar de cloud is in de praktijk niet zo eenvoudig. Het heeft nogal wat voeten in de aarde om uw huidige applicaties om te zetten en de cloudomgeving specifiek voor uw organisatie te configureren.

Niet alle applicaties werken namelijk optimaal vanuit de cloudDenk aan op maat gemaakte legacy applicaties. Hybride, oftewel the best of both cloud en on-prem, is daarom vaak de beste oplossing, maar hoe regelt u dit eenvoudig? 

Hybride, zonder gedoe 

Het combineren van bedrijfskritische (legacy) applicaties on-prem en Software-as-a-Service uit de cloudin één IT-omgeving vereist dat ze moeiteloos met elkaar samenwerkenDat moet mogelijk zijn met de huidige technologie, vonden wij. Toch bleek dat in de praktijk vaak een ingewikkeld verhaal. Daarom ontwikkelden wij op basis van onze kennis en ervaring met configuratiesgestandaardiseerde building blocks waarmee u uw eigen ideale hybride IT-omgeving samensteltAls een soort Tetris. Cloud-in-a-box noemen we dat. Hiermee staat u met één been in de cloud waar Cloud native applicaties u voordeel biedenen de andere been stabiel on-prem, zodat uw legacy gebruikers de best mogelijke performance biedt.  

Nieuwsgierig of dat kan voor uw organisatie? Lees dan verder. 

Waarom naar cloud? En waarom niet? 

Elke 5 jaar moet een IT-omgeving worden vernieuwd om de bedrijfsprocessen blijvend te kunnen ondersteunen. In de loop van die jaren verzamelt u gestaag de eisen voor de nieuwe omgeving: een betere performance, meer capaciteit, mogelijkheden om ook overdag back-ups te draaien of updates te implementeren, eenvoudiger beheer, etc.  

Behalve dergelijke IT-eisen, verandert ook voor de business de wereld en daarmee hun eisen ten aanzien van IT.  

Voor u de overstap maakt, is het daarom belangrijk helder voor ogen te hebben wat uw organisatie wil bereiken met de migratie.  

Daarbij moet u ook vooruitkijken naar toekomst van de organisatie en de ontwikkelingen die IT-processen en verwachtingen beïnvloedenZo verwacht de business als onderdeel van het DevOps team tegenwoordig mee te beslissen over IT. Ook willen ze meer flexibiliteit in het inrichten van hun werkplek en werken ze waarschijnlijk minder vaak op kantoor, dus is veilig op afstand werken ook een eis 

Ook het management heeft zijn verwachtingen van de nieuwe omgeving: deze moet kunnen meegroeien met de ambities van het bedrijf en ook tijdens piekperiodes blijven presterenDaarnaast investeren ze waarschijnlijk liever in de core business dan in dure IT’ers. Is het nog wel nodig die mensen inhouse te hebben of kunnen we het beheer uitbesteden aan gespecialiseerde partijenDe keuzes die zij hierin maken, bepaalt de kennis op de IT-afdeling: heeft u over 3 jaar nog IT-architecten op de afdeling of hebben jullie genoeg aan een functioneel beheerder die dichter bij de business staat? 

Voor u de overstap maakt, is het belangrijk in kaart te hebben welke verwachtingen alle belanghebbenden binnen de organisatie hebben van de nieuwe IT-omgeving en wat de doelstellingen van de migratie zijn.  

Tip! 

Onze whitepaper Waar begin je als je IT-omgeving toe is aan vernieuwing? biedt een uitgebreide checklist waarmee u alle wensen in kaart brengt. 

Vraag hier het whitepaper aan

De optimale IT-omgeving samenstellen voor uw organisatie 

Op basis van de doelstellingen voor de nieuwe omgeving, kan voor elk van de applicaties de juiste omgeving worden gekozen en hoe deze moet worden samengesteld. Onder invloed van de laatste ontwikkelingen adviseren veel IT-providers dat alles naar de cloud moet, want daar ligt de toekomst. Maar is dat zo voor alle applicaties? En is dit voor uw organisatie al het moment om alles naar de cloud te brengen? 

Als u met bedrijf kritische applicaties werkt kan het namelijk soms beter zijn deze op locatie te behouden, bijvoorbeeld omdat een directe verbinding een betere performance biedt, of omdat IT in geval van uitval direct kan ingrijpenVoor andere, meer standaardapplicaties geldt wellicht dat het wel goedkoper is die als SaaS af te nemen. Met de building blocks van Cloud-in-a-box kunnen we eenvoudig de meest optimale omgeving voor uw organisatie inrichten, waarbij u profiteert van the bestof-bothworlds. Afhankelijk van de applicaties kunnen we deze al in een maand operationeel krijgen.  

Voordelen van Cloud-in-a box  

Samengevat biedt Cloud-in-a-box een overzichtelijke oplossing voor uw backend, waarin u zelf kiest voor een combinatie van servers op locatie, in het Dovilo datacenter en in de public of private cloud. De combinatie stelt u samen op basis van standaard building blocks. Uiteraard adviseren wij u hier graag in.  

Het beheer en onderhoud van de nieuwe IT-omgeving kunt u naar wens uitbesteden aan ons of zelf uitvoeren.  

Samengevat biedt Cloud-in-a-box de volgende voordelen: 

 • Totale back-end infrastructuur onprem of vanu de Cloud 
 • Toegang tot Dovilo virtual Datacenter, Azure en AWS 
 • Applicaties en data altijd op de meest optimale locatie,
  daar waar ze het beste performen of aan de gewenste eisen voldoen 
 • Vereenvoudigd cloud– en cloud data management met workloads verhuizen online tussen clouds 
 • Combinatie van private en public: inkopen op basis van minimale behoefte en oneindig op kunnen schalen 
 • Geautomatiseerd onderhoud & rapportages 
 • Licentiebeheer 
 • Optimalisatie Security Baselines 
 • Optioneel te combineren meer 24×7 support & beheer of een van onze andere diensten voor back-up of uitwijk. 

Wilt u meer lezen over cloud-in-a-box? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op.

Dan weet u direct waar u aan toe bent.