Bel direct op: +31 85 486 86 86

Public Cloud, IAAS of eigen datacenters

9 november 2017

 

Elke dag praten wij met relaties over de mogelijkheden van de Publieke Cloud, Private Cloud of eigen datacenter exploitatie. Telkens is het pas na analyse te bewijzen, welke vorm het beste bij een opdrachtgever past. Dovilo analyseert en bewijst. Dankzij slimme tools, uitgebreide ervaring en mogelijkheden dit goed uit te werken voor uw management heeft u met Dovilo een solide partner gevonden voor alle vraagstukken omtrent de visie van uw toekomstige IT landschap. Wij helpen u op voorhand te bepalen wat de beste prestaties en de beste kosten oplevert in uw situatie.

Financiële voor- en nadelen Publieke Cloud

Er wordt vooral gauw gekeken naar het korte termijn voordeel wat bereikt kan worden met het in gebruik nemen van Publieke Cloud services. Het biedt een potentieel gemak, immers publieke Cloud staat klaar en kan ogenschijnlijk direct in gebruik genomen worden en de kosten volgen eenvoudig en overzichtelijk  per maand. Kijkend naar de overall kosten zien wij meestal uiteindelijk een premie ontstaan, die veel hoger is dan initieel gedacht. Alle regels zoals deze ook in uw klassieke eigen infrastructuur voorkomen blijven ook van kracht in AWS en Azure. U heeft slimme architecten nodig, die een passend ontwerp maken en u heeft beheerders nodig die de omgeving bewaken.

Het positieve aan Publieke Cloud

U kunt kleinschalig en kortstondig uw applicaties opstarten en direct weer uitschakelen bij geen gebruik. U bespaart direct heel veel geld, immers dit is het mooie aan het dit model.

Maandelijks volgen vele nieuwe features in de software, die u misschien zelf niet tot uw beschikking heef in uw eigen omgeving. Zo is ook recent security en policies hieromtrent met name bij Azure sterk verbetert.

Het negatieve aan Publieke Cloud

De kosten zijn alleen door experts op voorhand heel scherp weer te geven. Zelfs dan is het nog raadzaam eerst te testen, omdat de snelste eenheden soms toch niet voldoende zijn voor uw transactionele systemen. Er zijn voorbeelden waarbij er uiteindelijk 10x zoveel resources benodigd zijn dan verwacht voor een acceptabele performance. Zonder test- en acceptatie periode van enkele maanden is het eigenlijk onverantwoord hierin te stappen.

Eenheidsworst in SLA's. De SLA's zijn voor grote delen van uw workload voldoende echter beschikbaarheid wordt per maand gemeten en de penalties staan soms in geen verhouding met uw ondervonden schade.

Best of both worlds

Dovilo predikt al jaren dat Hybride Cloud de beste benadering is. Waarom? U kunt hierdoor profiteren van de postieve aspecten en de negatieve aspecten vermijden. Steeds meer gebruikers en analisten van grote bedrijven zoals IDC en Gartner onderstrepen deze benadering. U bent als gebuiker in staat om optimaal te navigeren tussen uw CAPEX en OPEX investeringen. Er zijn voorbeelden te over waarbij wij organisaties terug zien bewegen vanuit Azure of AWS naar een eigen omgeving of private Cloud vanwege technische uitdagingen en de veelal hogere kostenfactor, die jaarlijks toenam met soms wel 8x de prijs van het jaar ervoor! Wij zorgen dat u op voorhand in staat bent uw workload mobility te optimaliseren, zodat u niet langer afhankelijk bent van een enkele omgeving. Dat is de toekomst die u wilt om in te spelen op de marktvraag en de beste concurrentie positie te bereiken.

dial

Over Dovilo

Dovilo verbindt de open punten in een ICT omgeving tot een totaal oplossing, welke veel beter aansluit bij de hedendaagse dynamische markt en behoeften van bedrijven. Alles binnen een datacenter rack wordt door ons aangepakt met een best-of-breed benadering. Met integratiemogelijkheden tussen private- en publieke cloud, infrastructuur, support- en projectdiensten in een combinatie die ideaal is en past bij de specifieke klantbehoefte. De medewerkers van Dovilo zijn gecommitteerde professionals, die iedere dag klaar staan het maximale te realiseren uit de ICT omgeving van de klant.

Dovilo is een infrastructuur en Cloud specialist! Wij verzorgen de best passende oplossing voor uw budget in een project, dienst of combinatie van beide!

Meer weten? Mail naar info@dovilo.eu of bel ons op telefoonnummer 085-4868686

Meer weten? Stel uw vraag

Of neem direct contact op via +31 (0)85 - 486 86 86 of info@dovilo.eu