DevOps

Softwareontwikkeling (de Devs) en applicatiebeheer (Ops) gaan steeds meer hand in hand. Dat moet ook, want door de groeiende complexiteit van applicaties en de flexibilisering van ICT blijft de software altijd volop in ontwikkeling. Zelfs wanneer de applicaties als lang en breed in hun omgeving draaien. Ontwikkelaars en beheerders krijgen daardoor steeds meer met elkaar te maken. De ICT-beheerders voeden de ontwikkelaars continu met informatie over wat nodig is om de omgeving te verbeteren. Anderzijds leveren de ontwikkelaars werk zo aan dat de gehele omgeving er stap voor stap beter van wordt.

Dovilo biedt de middelen voor de benodigde uitwisseling van informatie en hoge mate van automatisering.

Centrale repository voor gestroomlijnde projecten

Voor geslaagde DevOps is het noodzakelijk om nieuwe code snel in gebruik te nemen, en veranderingen zonder vertragingen door te voeren. Dit mag echter niet ten koste gaan van de betrouwbaarheid van de omgeving.

De centrale repository van Dovilo is een plek waar bedrijven codewijzigingen in kunnen bijhouden. Deze veranderingen worden automatisch getest om de continuïteit van uw omgeving te garanderen. Omdat hierbij de Agile-projectmethodologie wordt aangehouden, wordt iedere verbetering meteen doorgegeven zodat de organisatie hier snel van profiteert.

Naadloze samenwerking tussen Dev en Ops

De grootste uitdaging van DevOps is dat twee domeinen die traditioneel afzonderlijk van elkaar opereren hun werkzaamheden constant moeten coördineren. Gebrekkige communicatie leidt tot vertragingen en mogelijke verstoringen.

Dovilo faciliteert de communicatie tussen de ontwikkelaars (de Devs) en de applicatiebeheerders (Ops) via een overzichtelijke online chatomgeving. Verschillende teams blijven hierdoor constant in contact met elkaar, zodat hun werkzaamheden op elkaar zijn afgestemd en taken niet dubbel worden uitgevoerd. Alle partijen in het project hebben toegang tot elkaar en kunnen eenvoudig informatie over werkzaamheden delen.

Beheer en monitoring

De DevOps-omgeving heeft grote impact op de ICT. Daarom biedt Dovilo de mogelijkheid aan om deze 24/7 te beheren. Dit voorkomt kostbare storingen en bedrijven krijgen altijd de ondersteuning die ze nodig hebben. Bovendien ondersteunt ons DevOps-team meerdere tools voor DevOps-monitoring. Hierdoor sluit de monitoringdienst altijd goed aan op de specifieke omgeving.