Bel direct op: +31 85 486 86 86

Fileserver as a Service

Organisaties genereren steeds meer data. Het overgrote deel daarvan bestaat uit losse bestanden, waardoor dergelijke gegevens snel verspreid raken over de diverse locaties binnen het bedrijf. Het overzicht bewaren is een uitdaging. Bovendien kunnen door deze versnippering de medewerkers niet efficiënt samenwerken. Alles vanuit een centrale plek beschikbaar maken leidt vaak weer tot performance problemen. Met Fileserver-as-a-Service (FaaS) van Dovilo is er wel simpel en snel toegang tot data en is het delen van bestanden eenvoudig voor een optimale samenwerking.

Overal en snel toegang tot uw data

Met FaaS hebben gebruikers en applicaties eenvoudig toegang tot alle data. Dovilo levert daartoe een centraal te beheren oplossing, die ervoor zorgt dat data consistent beschikbaar is. Deze FaaS dienst wordt naadloos geïntegreerd met uw bestaande storage infrastructuur. Door een uitgekiend lock mechanisme op de data kunnen medewerkers efficiënt samenwerken, zonder de zorg dat ze elkaars wijzigingen overschrijven of bestanden beschadigen. Door dit mechanisme kunnen zowel teams als de leden ervan op diverse locaties wereldwijd werkzaam zijn.

Daarnaast zorgen geavanceerde caching technieken voor optimale performance. Daartoe koppelt Dovilo high-end appliances aan het netwerk, waardoor het voor medewerkers niet meer uitmaakt waar de bestanden staan. Voor hen lijkt het alsof ze lokaal met de gegevens werken. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld probleemloos samenwerken aan complexe en grote bestanden zoals CAD/CAM files. Daarnaast is koppeling met het efficiënte object storage zoals S3 van Amazon geen probleem. Hierdoor kan van extreem schaalbare storage vanuit elke locatie op de wereld worden geprofiteerd.

Veiligheid staat voorop

Uw data is cruciaal voor de bedrijfsvoering. Bescherming van gevoelige gegevens en voorkomen van dataverlies, zijn daarom essentieel. Met FaaS wordt dit automatisch geregeld. Dovilo slaat namelijk twee kopieën van data in de cloud op. Hierdoor is het altijd mogelijk gegevens te herstellen vanaf een back-up. Daarnaast worden snapshots gemaakt, waardoor de historie van bestanden beschikbaar is en aanpassingen aan een bestand weer gemakkelijk kunnen worden herzien. Binnen de FaaS oplossing is dit allemaal automatisch geregeld, zodat geen afzonderlijk systeem moet worden ingericht voor bijvoorbeeld disaster recovery.

Flexibele oplossing met minder kosten

Door FaaS van Dovilo hebben uw medewerkers waar ook ter wereld altijd snel toegang tot de juiste gegevens. FaaS biedt de mogelijkheid bestanden te delen, waarbij ze automatsich worden gesynchroniseerd. Dankzij de gebruiksvriendelijk webinterface volstaan eenvoudige mobiele apparaten en wordt bespaard op kosten van dure hardware. Beheer van complexe IT-infrastructuur voor back-ups, beveiliging en hoge performance is verleden tijd. FaaS is maximaal gemak tegen minimale kosten. Voor verdere optimalisering van uw storage infrastructuur kan FaaS bijvoorbeeld worden gecombineerd met de archiefdienst AaaS van Dovilo. Hiermee profiteert u van een pay-per-use model zonder hoge investeringen vooraf.

Wilt u meer weten over Fileserver-as-a-Service? Onze specialisten staan u graag te woord

Meer weten? Stel uw vraag

Of neem direct contact op via +31 (0)85 - 486 86 86 of info@dovilo.eu